Ifi Eb-szint és rangos nemzetközi verseny

Tombor Kristóf szintet teljesített az U18 Európa-bajnokságra, a VEDAC atlétái rangos nemzetközi viadalon szerepelhettek.


Tombor Kristóf

Javában zajlik a hazai és a nemzetközi atlétikai versenyszezon, ahol szépen sorban születnek a remek veszprémi eredmények is.

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója, Tombor Kristóf az V-VI. korcsoportos diákolimpiai döntőben nyerte meg a gerelyhajítást, ezzel Török Krisztián tanítványa szintet teljesített a nyári U18-as Európa-bajnokságra.

A Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium tanulója nagy fölénnyel nyerte meg a gerelyhajítást, hiszen 63.64 métert ért el és több mint három és fél méter vert a másodikra. Ezzel Kristóf szintet teljesített a szlovákiai Besztercebányán sorra kerülő U18 Európa-bajnokságra. Mivel nagyon sűrű a hazai mezőny, ezért részvétele még nem száz százalék, de hatalmas lépést tett az Eb felé, amiben ő és klubja is okkal bizakodhat.


Czeller Gábor

A VEDAC atlétái a Magyar Nagydíjsorozat WA Continental Tour Bronze versenyén is rajthoz álltak. Sántik Dávid 1.95 méterrel hetedik lett magasugrásban. Kalapácsvetésben Czeller Gábor 72.71 méteres eredményével alig maradt le a dobogóról, és negyedik helyen zárt, míg Csekő Miklós a hatodik helyet szerezte meg 69.06 méterrel. Kövér Fanni gerelyhajító 51 métert ért el, és ezzel hatodik helyen zárt.

Eredmények:

Magyar Nagydíjsorozat WA Continental Tour Bronze. Férfi. Magasugrás: 7. Sántik Dávid 1.95. Kalapácsvetés: 4. Czeller Gábor 72.71, 6. Csekő Miklós 69.06. Női. Gerelyhajítás: 6. Kövér Fanni 51.00.