Távozik a Fejér-B.Á.L. Veszprém csapatkapitánya

A Fejér-B.Á.L. Veszprém irányítója és csapatkapitánya, Kristóf Mátyás hat szezont követően köszön a klubtól, és nyártól ő is a Budai Farkasok-RÉV csapatánál folytatja pályafutását.

Matyi nyolcadikos korában került először az Éles Kézisuliba, majd a 2018/2019-es szezonban igazolt a klubhoz és kettő NB I/B-s év után tagja volt annak a csapatnak, akik négy évvel ezelőtt kiharcolták az élvonalba kerülést.

A veszprémi irányító a klub színeit két alkalommal a junior válogatottban is képviselte, és öt gólt is lőtt.

A hat szezon alatt összesen 167 alkalommal öltötte magára az Éles-mezt, és 389 gólt szerzett.

A csapattal óriási sikert értek el, amikor a Magyar Kupa ezüstérem megnyerésével szerepelhettek az Európa-ligában.


Fotó: archív

Három alkalommal lépett pályára az EL-ben, ahol kilenc gólt lőtt a francia Chambery elleni selejtező párharcban. Felfele ívelő pályafutását sajnos a csoportkör első, Göppingen elleni idegenbeli mérkőzése törte meg, ahol súlyos térdsérülést szenvedett, és az egész szezont kihagyni kényszerült. Matyi a kényszerpihenő alatt is mindig a csapat mellett volt, igazi csapatkapitányként a lelátóról is támogatta a csapatot, szurkolt a fiúknak, nemcsak hazai pályán, de idegenbeli mérkőzéseken is.

A csapatkapitány visszatérése igen emlékezetesre sikerült. Hosszú kihagyást követően, ősszel az egyetlen idegenbeli győzelem alkalmával igen fontos gólokat szerzett a Budakalász ellen. Matyi méltó módon zárta le az itt töltött időt. A Telekom Veszprém elleni szezonzáró mérkőzésen öt találattal és kiváló játékkal köszönt el a csapattól és a szurkolóktól.

„Nehéz bármit is mondani ebben a pillanatban. Életem és karrierem legszebb éveit töltöttem itt. Rengeteg felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb, ezek közül is az Európa-liga selejtező mérkőzések, illetve a Magyar Kupa második hely a legkedvesebbek. Nagy öröm volt számomra ennyire összetartó közösséghez tartozni. Büszke vagyok mindenkire, aki részese volt ennek a családnak. Köszönök mindent!” - nyilatkozta Kristóf Mátyás a klub hivatalos oldalán.

Éles József, a Fejér-B.Á.L. Veszprém klub tulajdonosa kritikusan nyilatkozott a játékosról: „Kicsi kora óta ismerem Matyit, nagyon hasznos tagja volt a csapatnak, örülök, hogy nálunk játszott. A kulcsjátékosok távozása után tőle vártam, hogy vezéregyénisége lesz a csapatnak, de sajnos a sérülése közbeszólt.”