Ifi válogatott sikerek

Két arany- és két ezüstérmet, valamint egy negyedik és egy hatodik helyezést szereztek a VEDAC atlétái a csehországi Brnóban rendezett U18 Válogatott Viadalon, Kövér Fanni lett a legeredményesebb versenyző.

A csehországi Brno városában, négy ország - Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország - részvételével rendezték meg augusztus 14-én az U18-as korosztály válogatott viadalát.


A VEDAC-os csapat

A magyar válogatottban öt VEDAC-os atléta mérethette meg magát, valamint három edzőnk – Török Krisztián, Dobos Máté és Mozsdényi Dávid – is tagja volt a magyar küldöttségnek.

Kövér Fanni gerelyhajításban (55.79) és diszkoszvetésben (47.41) is győzni tudott. Ezzel a teljesítménnyel a válogatott viadal legeredményesebb női versenyzője, valamint a teljes, 268 fős mezőny legjobb atlétája lett, ugyanis ő volt az egyetlen, aki duplázni tudott.


Kövér Fanni

Női és férfi kalapácsvetésben is érdekeltek voltunk. Csatári Jázmin 67.13 méterrel, Csekő Miklós 75.28 méterrel szereztek ezüstérmet.

A VEDAC futói is jól teljesítettek. Honti Marcell 1500 méter a negyedik helyet (4:02.37) szerezte meg, Rédling Renáta pedig 800 méteren hatodik (2:17.88) lett, mindketten idei legjobbjukat futották.


A magyar csapat

A csapatversengésben külön került értékelésre a női és a férfi csapat. A nők között a lengyel (239 pont) és cseh (201 pont) csapat mögött a harmadik helyet szerezte meg a magyar válogatott 165 ponttal, negyedik helyen a szlovák válogatott végzett (85 pont). A férfiak versengésében is hasonló sorrend alakult ki a lengyelek végeztek az első helyen (226 pont) a csehek szerezték meg a második pozíciót (190 pont) a magyar csapat 3,5 ponttal lemaradva a 3. helyet szerezte meg 186,5 ponttal, a szlovákok zárták itt is a nemzetek listáját (92,5 pont). Így a magyar U18-as válogatott a nők, férfiak és az összetett versengésben is a 3. helyet szerezte meg.