Bejelentette második érkezőjét az 1. FCV

A center Rutai Balázs után a balszélső Fridrich Dávid is az élvonalbeli 1. FCV együttesében folytatja pályafutását a 2020/2021-es idénytől. A 26 éves játékos Dunaújvárosnak intett búcsút a veszprémiek hívószavára.

Mint ahogy arról a hét közepén beszámoltunk, az NB I-ben szereplő 1. Futsal Club Veszprém Rutai Balázs személyében bejelentette első igazolását a következő idényre.

Nem kellett sokat várni a következő bejelentésre, ugyanis a Veszprém vasárnap délelőtt hivatalos közösségi oldalán tudatta, hogy Fridrich Dávid, a Dunaferr 26 éves jobblábas balszélsője is a királynék városában folytatja pályafutását a következő idénytől.

Fridrich a 2019/2020-as évadban meghatározó szerepet töltött be a szintén az első osztályú Dunaújváros alakulatában: tizenegy góljával – holtversenyben egyik társával – csapata legeredményesebb játékosának számított.

Fridrich Dávid öt évet töltött a Fejér megyei alakulatban, ez idő alatt többször bizonyította, hogy hátsó futsalosként is magabiztos, tehát a védelemben is lehet számítani rá. Három alkalommal pedig a felnőtt futsal-válogatottban is szerepelt: Svédország, Costa Rica és Franciaország nemzeti csapata ellen.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a új koronavírus-járvány miatt előbb felfüggesztette, később pedig törölte is a futsalbajnokságok küzdelmeit mindkét nemben, minden korosztályban. A határozat alapján egyébként a két nagy rivális, a Veszprém és a Dunaújváros is az élvonalban szerepelhet a következő idényben.