Idegenben is legyőzte horvát ellenfelét az FTC

A Ferencváros egy góllal nyert a horvát Podravka Koprivnica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szombaton, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

A vendégek a legerősebb keretükkel léptek pályára Kaproncán, és Klujber Katrin vezérletével jól kezdték a mérkőzést. Az első félidő közepén az FTC már két góllal is vezetett, ekkor azonban több hibát is elkövetett. A horvátok átvették az irányítást, fordítottak, és Dejana Milosavljevic találataival megőrizték minimális előnyüket a szünetig.

A Podravka a negyvenedik percben vezetett utoljára, ekkor a Ferencváros remek támadójátékkal 6-2-es sorozatot produkált, minden posztról többször is eredményes volt, így két héttel ezelőtti, érdi sikere után ismét értékes győzelmet aratott a horvátok felett.


Fotó: archív

A mezőny legeredményesebb játékosa Milosavljevic volt kilenc góllal, a magyar csapatból Kovacsics Anikó, Klujber Katrin és Lukács Viktória is ötször talált be.

A két győzelemmel és két vereséggel álló FTC egy hét múlva a norvég Vipers Kristiansand csapatát fogadja Érden. A címvédő Győri Audi ETO KC - amely már biztosította csoportelsőségét - a svéd IK Sävehof otthonában lép pályára a BL csoportkörében.

A két csapat nyolcadik alkalommal találkozott egymással, az FTC egy döntetlen mellett hetedszer nyert.

Női BL, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Podravka Koprivnica (horvát) - FTC-Rail Cargo Hungaria 26-27 (15-14)