Először nyert a Ferencváros

A Ferencváros hat góllal legyőzte a horvát Podravka Koprivnica csapatát a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton Érden.

Mindkét együttes pontatlan támadójátékkal kezdett, a Ferencváros tíz perc alatt csupán kétszer talált be és kétgólos hátrányba került. Háfra Noémit és Klujber Katrint is jól semlegesítették a vendégek, és bár Elek Gábor időkérése után csapatának sikerült egyenlítenie, ezt követően a védekezése nem volt kellően hatékony.

Az első félidőben a horvátoknak hat kiállításuk volt - ráadásul piros lap miatt elveszítették egyik beállójukat -, az FTC-nek csak kettő, ennek ellenére a szünetben döntetlen volt az állás.

A második félidő elején a házigazdák - a meccs során először - átvették a vezetést, támadásban és védekezésben is sokat javultak, ezért Zlatko Saracevic, a Podravka Koprivnica vezetőedzője a 44. percben az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta. A Ferencváros hat perc alatt 6-0-s sorozatot produkált, és ezt a lendületet kihasználva végül magabiztosan győzött, az új BL-idény során - két vereség után - először.

A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt 11 góllal. Kovacsics Anikó hétszer talált be, a vendégeknél Dejana Milosavljevic nyolc alkalommal volt eredményes.

Az FTC két hét múlva Kaproncán folytatja szereplését a BL csoportkörében.

A két csapat hetedik alkalommal találkozott egymással, az FTC egy döntetlen mellett hatodszor nyert.

Női BL, csoportkör, 3. forduló, A csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica (horvát) 37-31 (17-17)