A Haladás nyerte a futsalrangadót

A vendéglátó Haladás 4-1-re legyőzte a Veszprémet a futsal NB I középszakaszának csütörtöki rangadóján. A Madarász-csapatnak azonban továbbra is a saját kezében van a sorsa a csoportgyőzelem és az azzal járó bajnoki döntő kivívására.

Rangadóval folytatódott a futsal NB I középszakasza: a B csoportban a második helyen álló Veszprém a harmadik Haladáshoz látogatott csütörtök este. A bajnoki döntőért küzdő, s az éllovas – múlt héten éppen a királynék városában is győzelmeskedő – Nyírgyulajt üldöző együttesek csatáját az országos sporttelevízió, az M4 is műsorára tűzte.

A mieink mellett szólt, hogy az alapszakasz során oda-vissza le tudták győzni a szombathelyieket, akik azóta egy spanyol és egy brazil légióssal erősítettek. A hazaiak kezdtek jobban, Dróth tíz méterről eleresztett lövését már az első percben védeni kellett Schmidmajernek. Nem sokkal később viszont már a bakonyi hálóőr sem segíthetett, Dróth berúgását követően ugyanis Simics robbant be jó ütemben, s lőtt védhetetlenül a hálóba (1-0). Gólja után az előkészítésben jeleskedett a szerb válogatott: a kifutó Schmidmajer mellett Hajmásit játszotta meg, aki közelről a hálóba pofozta a játékszert (2-0).

Madarász János azonnal magához hívta az övéit, akik a folytatásban át is vették a találkozó irányítását, de jobbára csak távoli kísérletekig jutottak. Légiósai főszereplésével gyors kontrákkal veszélyeztetett a vasi gárda. A brazil válogatottat is megjárt Pocaia előbb Tatait, majd Bencsik Ádámot is becsapta egy csellel, de célt tévesztett. Samuel Sanchez kísérletét pedig Schmidmajer hárította. A játékrész derekánál balszerencsés találatot kapott az 1. FCV, Simics belőtt labdája ugyanis Márkusról a hálóba pattant (3-0).

Sásdinak öttel a szünet előtt kellett bemutatni az első nagyobb védését Tatai bombájával szemben. Kisvártatva aztán már a hálóba nyúlhatott a hálóőr, Dávid élesen belőtt labdáját ugyanis Bencsik Ádám lőtte be a hosszú oldalon (3-1).

Tovább is csökkenthették volna a különbséget a vendégek. Dróth ugyanis hátulról meglökte Tatait a hatoson belül, amiért hatméterest ítélt a játékvezető. Dávid rúgta a büntetőt, de a jobb oldalra kilépő Sásdi bravúrral hárított. Továbbra is záporoztak a lehetőségek: Boromisza lövését Sásdi spárgázta ki, Melo pedig kapufát lőtt a túloldalon.

Az utolsó előtti percben összegyúlt a Veszprém hatodik szabálytalansága. Melo lőtt kisbüntetőt, de nem tudott túljárni Schmidmajer eszén. Madarász János öt a négy elleni játékra váltott, ám így sem tudta elkerülni az újabb szabálytalanságot, s az ezzel járó újabb szombathelyi tízméterest. Ezúttal Dróth állt a játékszer mögé, aki a kapufát találta el.

A második felvonást is elsöprő lendülettel kezdte a Sziffer-csapat. Tizenöt másodperc telt el, amikor Schmidmajer buktatta Dróthot. A harmadik hazai büntetőt – ezúttal immár hat méterről – Simics lőtte, aki nem hibázott (4-1). Hajmási csattanós kapufát lőtt, majd Schmidmajer hárította gyors egymásutánban Pocaia és Melo kísérletét. A mérkőzés ezen időszakában egyértelműen Schmidmajer tartotta meccsben csapatát, aki bravúrt bravúrra halmozott.

A veszprémiek becsülettel küzdöttek, ám hiányzott a játékukból az átütő erő, amihez persze a Szombathely nagyszerűen védekezése is hozzájárult. Az utolsó negyedre fordulva ismét lehozta kapusát az FCV, igaz, nagy nyomás alá ekkor sem sikerült helyezni a riválist. Öttel a vége előtt Tatai lőtt váratlanul, amikor Sásdi a gólvonal előtt ráült a játékszerre. Melo a kapufát találta el, de több gól már nem esett. A Hali az idei kiírásban először győzte le a királynék városának gárdáját.

Fontos megjegyezni, hogy a veszprémieknek továbbra is megvan az esélyük, hogy a csoport élén zárjanak, s bajnoki döntőt játsszanak. Igaz, ehhez vélhetően már nem hibázhatnak többet. Folytatás április 19-én, a gárda ekkor játssza le az első fordulóból elmaradt mérkőzését az Aramis vendégeként.

Mérkőzéstükör

Sziffer András: - Azt kaptam a srácoktól, amit a találkozó előtt megbeszéltünk. Nagyon higgadtan játszottunk, ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Igaz, az első félidő végén meleg pillanatokat éltünk át. Ha értékesítette volna a hatméterest a Veszprém, nagyon nehéz második játékrész következett volna. A szünet után ismét góllal kezdtünk, s a folytatásban is megvoltak a helyzeteink. Alaposan összekovácsolódott a társaság mentálisan, s érzésem szerint minden téren ellenfelünk fölé nőttünk.

Madarász János: - Nagyon rosszul kezdtünk, az időkérésünk után azonban elkaptuk a fonalat. Úgy gondolom, hogy a kimaradt hatméteresünk volt a találkozó fordulópontja. De el kell ismerni, hogy egyénileg is jobb játékot nyújtott, s csapatként is jobban működött ma a Hali. Megyünk tovább, nincs okunk idegeskedni, csak bonyolultabbá vált a helyzetünk. A következő meccset meg kell nyernünk, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat, aztán jöhet a visszavágó. Továbbra is bizakodó vagyok.

Férfi Futsal NB I, „B” csoport 4. forduló:
Haladás VSE–1. FC Veszprém 4-1 (3-1)
Szombathely, Haladás Sportcsarnok. Vezette: Kovács G.
Haladás: Sásdi – Melo, Simics, Dróth, Vidák. Csere: Alasztics (kapus), Samuel Sanchez, Hajmási, Horváth P., Sipos, Szakasics, Pocaia, Péter, Vas. Vezetőedző: Sziffer András.
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Bencsik Ádám. Csere: Spandler (kapus), Tar, Márkus, Gyurcsányi, Boromisza D., Erdősi, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Gólszerzők: Simics (2., 21. – a másodikat büntetőből), Hajmási (4.), Márkus (10. – öngól), ill. Bencsik Á. (16.).