Az FCV-t is megtréfálta a rájátszás meglepetéscsapata

A szervezetten játszó, sokat futó Nyírgyulaj mindhárom pontot elvitte a rossz napot kifogó Veszprém otthonából a futsal NB I középszakaszának hétfő esti meccsén.

A futsal NB I középszakaszának B csoportjában a két éllovas, az egyaránt kilencpontos Veszprém és a Nyírgyulaj csapott össze hétfő este a Március 15. utcai csarnokban. Azt persze fontos hozzátenni, hogy a mieink eddig egy találkozót vívtak meg a rájátszásban: múlt héten hazai pályán nyertek a BME ellen. A nyírségiek viszont már három meccset is lejátszottak, amelyeken legyőzték a BME-t, illetve az Aramist, az előző fordulóban pedig 4-4-es döntetlent értek el a Haladás ellen.

Óvatos tapogatózással indult a találkozó, az első lehetőséget a riválisnál jegyezhettük fel: Sánta lövését Dávid vágta ki a gólvonalról. A játékrész derekához közeledve átvette a mérkőzés irányítását a Veszprém. A 8. percben Gyurcsányi veszélyeztetett egy gyönyörű kapáslövéssel, a labda kevéssel ugyan, de elkerülte a kaput. Kisvártatva Tatai tüzelt távolról, ezúttal Pallai kapus akadályozta meg a gólszerzést.


Képgaléria a cikk végén

A vendégek a gyors kontrákra apelláltak. A 12. minutumban Fekete került helyzetbe, aki a jobb oldali kapufa mellé lőtt. Rögtön jött a válasz: Tatai remek átadással hozta játékba a hatoson belülre befutó Bencsiket, aki a hálóba lőtt (1-0).

Továbbra is harcosan futsalozott a nyírbátori gárda, Schmidmajer több fontos védést is bemutatott. Egy alkalommal pedig Kántor lőhetett senkitől sem zavartatva, de mellé durrantott. A hajrában többször is megduplázhatta volna előnyét a Madarász-csapat. Előbb Tatai maradt le Komáromi mélysági passzáról, majd Dávid hozta remek helyzetbe Tatait, de mindkét lehetőség kimaradt.

A második félidő elején a Veszprém végezhetett el ígéretes szabadrúgást. Szép passzjáték után Tatai került helyzetbe, de Pallai újra hárítani tudott. A túloldalon a Lovas-csapat csattanós kapufával jelezte: egy pillanatra sem adta fel küzdelmet. Olyannyira nem, hogy Bencsik Roland öngóljának köszönhetően a 26. percben sikerült is egyenlíteniük (1-1). Sőt, kis híján a vezetést is megszereztek, Siska is kapufát lőtt.

IMG_9008

Sajnos a vendéglátó a folytatásban sem tudta ráerőltetni akaratát a Nyírgyulajra, amely rengeteget futott, s roppant szívósan küzdött. Hét perccel a vége előtt jött a hidegzuhany: Gyurcsányi labdavesztését követően Orosz passzolt Nagynak, aki vezetéshez juttatta együttesét (1-2).

A bakonyiak mindent elkövettek az egyenlítésért, de továbbra sem találták a találkozó ritmusát. A legközelebb Tar járt a gólszerzéshez, de kiszorított helyzetben csak az oldalhálót találta el. Az utolsó öt percben öt a négy elleni játékra váltottak Tataiék, akik teljesen beszorították ellenfelüket. Hiába azonban, ez sem vezetett eredményre.

Másfél perccel a vége előtt Komáromi lábában volt az egyenlítő gól, de a válogatott játékos lövés helyett Tataihoz passzolt. Tette mindezt pontatlanul, így ez a lehetőség is kimaradt. Az utolsó pillanatokban a hazai kapu is veszélyben forgott, de Schmidmajernek tett róla, hogy több gól ne essen.

IMG_9015

Az alapszakaszban győzedelmeskedő Berettyóújfalu után így a Nyírgyulaj lett a második gárda, amely pontokkal távozott a királynék vároásból az idei kiírásban. A tabellát immáron pontelőnnyel vezető piros mezesek örömtáncot jártak a lefújást követően. A mieink jövő csütörtökön a nagy rivális Haladás otthonában javíthatnak.

Mérkőzéstükör

Madarász János: - Nagyon monoton játékot nyújtottunk. Nem voltak meg azok a mozgások, ritmusváltások, amelyeket kértem. Hiányzott a minőség a játékunkból, nem érdemeltünk győzelmet. Katasztrófa azonban nem történt, a következő körben kell javítanunk.

Lovas Norbert: - A hit és szív diadala volt. Jól működtünk csapatként, nagyon akarták a fiúk sikert. A szünetben csak azt kértem a srácoktól, hogy higgyék el, tudnak gólt szerezni. A második játékrészben lőttünk is több kapufát és két gólt is. Nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az alapvető célunkat, a bennmaradást a mai győzelmünkkel teljesítettük. Az örömtánc ennek szólt. Túl sok öröm nem ért bennünket az alapszakasz során, így most mindenkiből kiszakadt a feszültség. Ilyen sikeres rájátszásra senki sem számított, én magam sem.

Férfi Futsal NB I, „B” csoport 5. forduló:
1. FC Veszprém–Nyírgyulaj KSE 1-2 (1-0)
Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Zimonyi (Kiss G., Ibriksz).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Bognár P., Bencsik Ádám. Csere: Spandler, Simon (kapus), Tar, Márkus, Komáromi, Gyurcsányi, Boromisza D., Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Nyírgyulaj: Pallai – Vlasovics, Sánta, Fekete, Siska. Csere: Opre (kapus), Lovas, Klusin, Tóth B., Nagy B., Kántor, Sándor, Orosz, Vass A. Játékos-edző: Lovas Norbert.
Gólszerzők: Bencsik Ádám (12.), ill. Bencsik R. (26.), Nagy B. (34.).

Képgaléria