Győzelemmel kezdte a rájátszást az 1. FCV

A brazil légiósokkal megerősített BME többször is vezetést szerzett, a vendéglátó Veszprém azonban jól hajrázott, így fontos pontokkal gazdagodott a futsal NB I rájátszásának hétfői játéknapján.


Képgaléria a cikk végén

Hétfő este a Magyar Kupa ezüstérmes Veszprém is megkezdte szereplését a futsal NB I középszakaszában. A bakonyiak az első fordulóban szabadnaposak voltak, az Aramis elleni idegenbeli meccsüket pedig betegség miatt halasztották el április 19-re.

Mivel a Madarász-legények a második helyen zárták az alapszakaszt, hat ponttal kezdték a rájátszást. Hétfői ellenfelük, a BME utolsó lett, így egyetlen egységet vitt magával a B csoportba, ahol az első két találkozóját – a Haladás, majd a Nyírgyulaj ellen – egyaránt elvesztette.

A párharc esélyesének tehát a mieink számítottak, az azonban árnyalta a képet, hogy a vendégek két brazil légióssal erősítettek a napokban, akik máris ott voltak a keretben. Mindez nem zavarta a mieinket, hiszen Dávid jobb oldali sarokrúgását követően a középen helyezkedő Tatai már a 2. percben a hálóba lőtt (1-0).

Hamar túltették magukat azonban a kapott gólon a fővárosiak, Schmidmajernek két nagy védést is be kellett mutatnia. A 6. percben aztán már ő sem segíthetett, a két brazil, Campos és Pereira szép összjátéka végén utóbbi egyenlített. S még csak ekkor jött a hidegzuhany: egy perc sem telt el ugyanis, amikor Pereira cselezgetett a bal oldalon, majd egy váratlan lövéssel becsapta Schmidmajert (1-2).

Záporoztak a helyzetek: a hazaiaknál Bencsik Roland, a túloldalon pedig a játékos-edző Csernai zörgethette volna meg a hálót, de mindkét lehetőség kimaradt. Ami nem ment akcióból, az ment büntetőből. Dávid buktatta ugyanis Rónaszékit a hatoson belül, a megítélt hatméterest pedig Campos vágta be.

Túl sokáig nem örülhetett kétgólos fórjának a rivális. Tatait is szabálytalanul szerelték a másik hatoson belül, s ez is büntetőt ért. Dávid higgadt ítéletvégrehajtónak bizonyult (2-3). Egy perccel később egyenlíthetett volna a távoli bombáiról ismert válogatott kiválóság, de a kapufa megakadályozta ebben.

Hat perccel a szünet előtt Tatai is telibe trafálta a lécet, másodpercekkel később aztán javított a házi gólkirály, aki kiváló ütemben érkezett Márkus beadására, s lőtt a kapuba (3-3). A folytatásban is izgalmas, küzdelmes játékot láthatott a publikum, a Veszprémnek akadt valamivel több gólszerzési lehetősége, de az eredmény már nem változott.

Veszprémi lehetőségekkel kezdődött a második felvonás. A 24. percben – szép összjátékot követően – Bencsik Roland került gólhelyzetbe, de célt tévesztett. Aztán váratlanul ismét vezetést szerzett a BME, Boromisza lábáról ugyanis szerencsétlenül a saját hálójába pattant a játékszer (3-4).

Ez sem törte meg az FCV lendületét. A 30. percben Bencsik Ádám indult meg egy szép csellel, majd ügyesen kényszerítőzött Tataival, s lőtt a hálóba (4-4). Könnyedén kerültek helyzetbe az „egyetemisták” is, de Schmidmajer több bravúrt is bemutatott.

Öttel a vége előtt Tatai adta be jobbról a labdát, amelybe Komáromi piszkált a hosszú oldalon, így pedig már tehetetlen volt Tyukász. Nem sokkal később hasonló jelenet játszódott le: ezúttal Dávid végezhetett el szabadrúgást, amelybe Bencsik Ádám „kotort” bele (6-4).

Öt a négy elleni játékra váltottak a fáradó vendégek, de ez sem vezetett eredményre. A végén még egy büntetőt láthattunk, hiszen Tyukász elhúzta Tatai lábát. Dávid állt a hatosvonal elé, de ez a lehetőség kimaradt.

Mérkőzéstükör

Madarász János: – Nehezen tudtunk felkészülni a BME gárdájából, mert nem ismertük az idegenlégiósaik játéktudását. Meccs közben aztán láthattuk, hogy alaposan megerősödött a riválisunk. Jó mérkőzést játszottunk. Támadásban rendben voltunk, sok helyzetet dolgoztunk ki, bár sokat ki is hagytunk. A védekezéssel kapcsolatban viszont hiányérzetem van. Lesz mit átbeszélnünk. Ilyen hibákat nem követhetünk el a folytatásban, mert nem biztos, hogy minden mérkőzésbe vissza tudunk jönni.

Csernai Gábor: – A csapatunk felét középiskolás korú fiatalok adták, igaz, a két brazilunk nagyon sokat hozzáadott a játékunkhoz. Fontos pillanatokban rendre rosszul döntöttünk, s sajnos ez jellemezte a játékunkat az egész szezonban. Hiába jobb csapat a Veszprém, nagyon szerettünk volna pontot szerezni, mert csak így maradhatunk bent.

Férfi futsal NB I, „B” csoport, 3. forduló:
1. FC Veszprém–BME FC 6-4 (3-3)

Március 15. utcai sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Vass (Kubicsek, Bíró).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Bencsik Ádám. Csere: Spandler (kapus), Tar, Márkus, Gyurcsányi, Boromisza D., Varga Á., Bognár P., Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.

BME: Tyukász – Bozsoki, Csóh, Rónaszéki, Horváth B. Csere: Papp (kapus), Szigeti, Viza, Csernai, Szalmás, Pereira, Lipl, Campos, Sóvári. Játékos-edző: Csernai Gábor.

Gólszerzők: Tatai (2., 14.), Dávid (9. – büntetőből), Bencsik Á. (29., 37.), Komáromi (36.), ill. Pereira (6., 6.)., Campos (9. – büntetőből), Boromisza (24. – öngól).

Képgaléria