Tatai döntőbe lőtte a Veszprémet!

A veszprémi gólzsák mesterhármasára nem tudott válaszolni a Dunaferr a futsal Magyar Kupa szombati elődöntőjében. A vasárnapi (14.30) fináléban a Berettyóújfalu vár a Madarász-csapatra Szigetszentmiklóson.

2011-es megalakulását követően immáron negyedszer jutott el a Magyar Kupa négyes döntőjébe a veszprémi futsalcsapat, melynek eddigi legjobb eredménye a 2016-os ezüstérem volt. A hétvégi szigetszentmiklósi torna első elődöntőjében az esélyesebb Berettyóújfalu 4-2-re legyőzte a Haladást. A másik ágon pedig a Veszprém és a Dunaferr küzdött a fináléba kerülésért.

Az erőviszonyoknak megfelelően kiegyenlített küzdelmet hozott a találkozó első időszaka. A dunaújvárosiak birtokolták valamivel többet a játékszert, de igazán nagy lehetőségig nem jutottak. A játékrész derekához közeledve aztán Hosszú lőtt hatalmas kapufát, a kipattanót pedig mellé lőtte.

A Veszprém lassanként átvette a találkozó irányítását, egyre több időt töltöttek a felek a Fejér megyeiek kapujának előterében. Jobb oldali szögletet követően Tatai robbant be kiváló ütemben, ám csak az oldalhálót találta el. Máris jött a helyzet a túloldalon: Schmidmajer védte Pál löketét.

A 12. percben Tatai szerzett labdát, majd Márkussal kényszerítőzött gyönyörűen, s lőtt védhetetlenül a hálóba (0-1). Márkus meg is duplázhatta volna a különbséget, ám tiszta helyzetben csúnyán fölé durrantott.

Mindent megtett a Dunaferr, hogy egyenlítsen a pihenő előtt, ám Schmidmajer többször is bravúrral hárított. Egy alkalommal pedig Gyurcsányi tisztázott kritikus helyzetben Pál lövésénél. A végjátékban ismét a bakonyiak veszélyeztettek: előbb az exveszprémi Reveland védett nagyszerűen, majd Tatai sistergős lökete szállt centikkel a felső kapufa fölé.

Nagy elánnal kezdte a második felvonást a Fehér-csapat. Pál kapott kitűnő labdát a hatoson belül, de nem találta el a kaput. A másik ketrec is veszélyben forgott: Komáromi ugratta ki Dávidot, Reveland remek ütemben érkezett és tisztázni tudott.

A folytatásban is a Dunaferr támadott, a Veszprém pedig sorra vezethette a gyors kontrákat. Komáromi egyedül vezethette a labdát Revelandra, ám ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. Kisvártatva Dávid tálalt Bencsik Ádám elé, ez is kimaradt.

A meccs háromnegyedénél Pál vette át a labdát, megtolta, s kevéssel mellé lőtt. Újabb ellentámadást vezetett az 1. FCV, Dávid sajnos hosszan szöktette Gyurcsányit.

Emberelőnyös játékra váltott az Újváros, amire fegyelmezett, hősies védekezéssel válaszolt a Veszprém. A 36. percben Komáromi szerzett labdát, s passzolt Tataihoz, aki a saját térfeléről az üres kapuba helyezett (0-2). Hasonló helyzetben Dávid is betalálhatott volna, de a gurítása elkerülte a kaput. Hamar jóvá tette aztán a hibáját a válogatott kiválóság, aki kettővel a lefújás előtt megszerezte a játékszert, Tataihoz passzolt, aki a harmadik gólját is megszerezte (0-3).

A Veszprém megérdemelten nyert, s készülhet a Berettyóújfalu elleni vasárnapi (14.30) fináléra.

Futsal Magyar Kupa, elődöntő:
Dunaferr–1. FC Veszprém 0-3 (0-1)
Szigetszentmiklós, vezette: Újhelyi (Czene-Joó, Tolnay).

Dunaferr: Reveland – Öreglaki, Németh P., Pál, Hosszú. Csere: Rigó, Cseresnyés (kapusok), Klacsák, Fridrich, Szeghy, Sáhó, Móra, Csányi, Németh L. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Gyurcsányi. Csere: Spandler, Simon (kapusok), Tar, Márkus, Boromisza D., Bognár P., Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.

Gólszerzők: Tatai (12., 36., 38.).