Negyedszer is Herczig győzött

Herczig Norbert nyerte az országos bajnokság idei negyedik futamát, a 23. Veszprém-ralit.

A címvédő páros eseménydús hétvégén van túl, hiszen a takarító szerep és a hatalmas víztócsák ellenére is győzni tudott. Tetemes előnyük az utolsó szakaszon csekélyre csökkent, de a verseny végeredménye mindig a célban dől el… A Skodás kettős tehát 15 másodperccel nyerte a bajnokság másfélszeres szorzójú murvás versenyét.

Másodikként érkezett az Ollé-Czakó Budai kettős, aki az egész versenyt egyfajta csodaként élte meg, hiszen a Fiesta vize folyamatosan felforrt, kérdéses volt, hogy egyáltalán rajtolni tud. A hibát pedig, amit a transzformátor okozott, csak az első nap végére sikerült orvosolniuk, így számunkra a viadal igazából onnan kezdődött. Egy szenzációs hajrában pedig egészen az ezüstös pozícióig zárkóztak fel és a Power Stage-ért járó 2 pontot is begyűjtötték.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Mitsubishis Balogh-Holczer duó állhat, aki újabb pontokkal betonozta be magát a 3-as kategória élén. A hétvége másik meglepetéspárosa, Spitzmüller Csaba és Béres László, akik a Power Stage győzelem mellett egy komoly véghajrában a negyedik helyen zártak. Őket a fiatal tehetség Velenczei- Farnadi kettős követett, aki végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel ijesztgette a tapasztalt „öregeket”.

A hétszeres magyar bajnok Ifj. Tóth János sorsát egy dupla defekt pecsételte meg, de nem adta fel komolyan a lovak közé csapott és egy kör alatt a 11. helyről a 6. pozícióig menetelt.


Fotó: veszpremrallye.net

A verseny végén mondták…

Herczig Norbert, Igor Bacigál (Skoda Fabia R5): „Tudtuk, hogy nehéz verseny lesz, de ez minden várakozásunkat felülmúlt, nem gondoltuk, hogy ennyire nehéz lesz. Egy rémálom volt! Mi mentünk elől, szét kellett csapnunk a pocsolyák, ami letépte a lökhárítónkat. De ahogy szokták mondani, minden jó, ha a vége jó, meg tudtuk nyerni a versenyt, bár a Power Stage pontokért most nem tudtunk harcolni. Ezt az eredményt így, már a verseny elején aláírtam volna, másfélszeres szorzójú versenyen hazamegyünk majdnem maximális ponttal, most lesz majd értelme számolgatni.”

Ollé Sándor, Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000): „A tegnapi technikai problémákat a szerviz szerencsére meg tudta oldani, így mára egy nagyon jó autót kaptam, komolyan fel tudtuk zárkózni, egészen a második helyig. Az extrém körülmények is nekünk kedveztek, amikor megtudtuk, hogy eső várható, nagyon örültünk, mert így komolyabb esélyeink lettek.”

Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer Evo IX.): „Ezért a harmadik helyért, most nagyon megdolgoztunk. A gumitaktikánkat nem egy-egy gyorsaságira választottuk meg, inkább az egész kört tartottuk szem előtt. Egyenletes tempóban autóztunk, talán a legnagyobb harcot magammal kellett vívnom. Nagyon jó érzés itt lenni a célban!”

Ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5): „Reméljük ennek a balszerencsés sorozatnak egyszer vége szakad, és az aszfaltos szakaszok majd jobban sikerülnek. Kaptunk egy dupladefektet, ami miatt másfél percet elvesztettünk, ezért egy kicsit hátracsúsztunk. A cél, hogy ott legyünk a Norbi közelében és néha el is kapjuk!”

23. Veszprém Rallye, GY13 eredmények

1. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +11:16,2
2. Ollé Sándor, Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) +5,2
3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +14,5
4. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +29,3
5. Bodolai László, Czokó Attila (Ford Fiesta R5) +32,3
6. Ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +33,1

A 23. Veszprém Rallye ideiglenes végeredménye

1.Herczig Norbert, Igor Bacigál (Skoda Fabia R5) 1:45:01,4
2.Ollé Sándor, Czakó-Budai Annamária (Ford Fiesta S2000) +15,9
3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX.) +41,5
4. Spitzmüller Csaba, Béres László (Mitsubishi Lancer EVO X. R4) +1:14,9
5. Velenczei Ádám, Farnadi Ágnes (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:29,1
6. Ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) +2:03,1