Beindult a henger

Az első félidő akadozó játéka után ellentmondást nem tűrő második félidei teljesítménnyel győzte le a Szegedet a Veszprém.

Nyolc idegenbeli mérkőzés után fantasztikus - BL-mérkőzésre emlékeztető - hangulat fogadta a srácokat a Veszprém Arénában. Ezzel a győzelemmel hét pontra növelte előnyét a tabella élén az MKB Veszprém, és 100 százalékos teljesítménnyel nyerte meg az alapszakaszt.

A rangadóhoz méltóan teltház, és fantasztikus hangulat fogadta a veszprémi és a szegedi csapatot. A hazaiaknál ugyan társaival melegített a térdsérülése után lábadozó Marko Vujin, azonban Mocsai Lajos a mérkőzésre még nevezte. Dejan Peric ugyanakkor felépült sérüléséből, éss vállalni tudta a játékot. A Pick Szeged csapatából az orrtörést szenvedő Zubai Szabolcs és a fegyelmi vétség miatt büntetésben lévő Igor Kos hiányzott.

A vendégek jól kezdték a mérkőzést, rövid idő alatt kétgólos előnyre tettek szert, de az Iváncsik-testvérek révén emberelőnyből fordított az MKB (3:2). A folytatásban felváltva estek a gólok, a hazaiaknál Terzic és Iváncsik Gergő remekelt, míg a vendégeknél elsősorban Zvizej volt eredményes, de a félidő derekára először sikerült kétgólos előnyt szerezni Eklemovics átlövésével (9:7).

A szegediek azonban nem adták fel, és Marjanac védéseinek köszönhetően, valamint Zvizej hetesével és Herbert újabb góljával már náluk volt az előny (9:10). Tovább tartott a kiegyenlített játék, sajnos a hazaiaknál főleg védekezésbeli hibák adódtak, ezekben a percekben a Herbert-Andjelkovic kettős tarthatatlan volt, így a 27. percre kettő volt a vendégek javára (14:16). Az utolsó perc előtt még két gól volt a csongrádiak fórja, de Sesum és Iváncsik Gergő lövését követően kiegyenlített az MKB Veszprém, így döntetlennel vonulhattak pihenőre a csapatok (17:17).


A második félidőben villámrajtot vett a veszprémi gárda, Gulyás és Fazekas révén az első hét percben 6-0-s rohamot produkáltak, a szegediek csak a 38. percben voltak képesek betalálni a hazai kapuba Katzirz betörésével (23:18). Az MKB védekezése sokat javult az első játékrészhez képest, a közben pályára lépő Peric vezérletével sokszor késztették hibára a Pick támadósorát. A félidő közepére Sesum és Iváncsik Gergő góljaival maradt az ötgólos különbség (26:21), majd Gulyás percei következtek, és többek között két átlövésével 4-0-s szériát produkált a Veszprém, miközben Peric hetest is védett, valamint a játékvezetők egymás után küldték ki két percre a hazai játékosokat (30:21).

A szegediek azonban nem adták meg azt az örömöt az ünneplő hazai szurkolóknak, hogy 10 góllal vezessen az MKB, Katzirz és Vadkerti góljával hétre zárkózott a Szeged (31:24). Vilovski gólja után felharsant a szurkolók részérő az „Indul a busz! rigmus (33:24), majd Peric egész pályás indítása után Vilovski zárta le a mérkőzést (34:26). Győzelmével az MKB a tavalyi évhez hasonlóan veretlenül zárta az alapszakaszt. Következhet a vasárnapi Constanta elleni idegenbeli összecsapás, melyet a Viasat3 élőben közvetít, 15 óra 15 perces kezdéssel.

mérkőzéstükör

Dragan Djukic: Gratulálok a veszprémieknek a győzelemhez és a csodálatos veszprémi atmoszférához. Az első félidőben jól védekeztünk, támadásban is remek teljesítményt nyújtottak a srácok. Második félidő elején veszítettük el a mérkőzést, amikor nem tudtunk válaszolni a hazaiak játékára, pedig az öltözőben erre hívtam fel játékosaim figyelmét. Több technikai hibánk, s kevesebb védésünk volt a riválisnál, amely egy Veszprém szintű ellenfél ellen nem megengedhető. Az MKB egyike Európa öt legjobb csapatának, európai minőségi kézilabdát játszanak. Úgy gondolom, hogy a mai nap nem csak a két csapat, hanem a magyar kézilabda ünnepe is egyben.

Katzirz Dávid: Az első félidőben jól játszottunk, jó volt a védekezésünk, a második játékrészben azonban visszaesett a védőmunkák, így sajnos vereséget szenvedtünk.

Mocsai Lajos: A Szeged az edzőváltás után sok új stratégiai, taktikai elemet épített be a játékába, a mai napon a 3-2-1 típusú védelmet választotta a kolléga, a balkezes lövő nélküli támadójátékunk ellen. Ez ellen nehéz játszani, az első félidőben a belső területeken hagytuk magunkat lebirkózni, ebből és indításból is sok gólt kaptunk. Nagy problémáink voltak a védőjátékkal, nem tudtunk mit kezdeni a beállójukkal, aki a védelmünk mögött nagy területeket szabadított fel, valamint a labda nélküli játékban is megelőztek bennünket. Peric pályára lépése után a védőjáték jelentősen javult. A második félidőre a védőjátékunkat szerveztük át, a támadójátékban pedig Eklemovic és Gulyás segítségével egy rendkívül jó második félidőt játszottunk. Először is gratulálok a magas hőfokú, de sportszerű mérkőzéshez, amelyben méltó partner volt a Szeged, másodszor pedig a második félidőben nyújtott jó játékunkhoz a csapatnak. Sajnos a zsinórban lejátszott hét idegenbeli mérkőzés után nem tudtunk úgy felkészülni a szegediek ellen, ahogy szerettük volna.

Eklemovics Nikola: Nagyon jó főpróba volt a mai mérkőzés a vasárnapi BL találkozóra. Az elején a Szeged nagyon jól védekezett és gyorsan támadott, amellyel megfogtak minket. A második félidőben sikerült a saját stílusunkat játszani, így sikerült megfordítani a mérkőzést. Biztos vagyok benne, hogy nagy meccsek várnak még ránk a bajnoki rájátszásban.

MKB Veszprém KC - Pick Szeged KC 34:26 (17:17)

Veszprém: Fezekas - Iváncsik T. 2, Sulic 3, Lushnikov, Lapcevic 1, Terzic 5, Iváncsik G. 7 (4). Csere: Peric (kapus), Eklemovic 3, Vilovski 2, Gulyás 5, Sesum 5, Perez 1, Korazija
Edző: Mocsai Lajos

Szeged: Marjanac - Stranovsky 1, Krivokapic 3, Andjekovic 5, Herbert 4, Katzirz 4, Zvizej 7 (3). Csere: Liszkai (kapus), Vadkerti 1, Osmajic, Nenadic 1. Edző: Dragan Djukic

Hétméteres: 5/4 ill. 5/3
Kiállítás: 16 perc ill. 6 perc