Győzelem hullámzó játékkal

A VESC férfi kézilabda csapata kétgólos győzelmet aratott az NB2 vasárnapi mérkőzésén a Nagykanizsa ellen.

A kanizsaiak kezdték jobban a mérkőzést, kétgólos előnyre tettek szert rövid idő alatt (0:2). Wilhelm és Németh találatával sikerült egyenlíteni, de egy szerencsés gólnak köszönhetően - Vörös hátáról pattant a labda a kapuba - ismét a vendégek vezettek (2:3). A következő percekben felváltva estek a gólok, de 5:5 után Major, Wilhelm és Czinczás révén három lett a különbség, miközben Vörös remek védéseket mutatott be a kapuban (8:5).

A Nagykanizsa időkérése után azonban megtorpantak a hazaiak, hosszú percek teltek el veszprémi gól nélkül, mialatt a vendégek négyszer is bevették Vörös kapuját, így ismét náluk volt az előny (8:9). A félidő végén Huszti Géza is időt kért, ez eredményesnek bizonyult, hiszen Major duplájával a VESC mehetett egy gólos előnnyel pihenőre (10:9).

A második játékrész az új veszprémi igazolás, Csűrös góljával indult, majd Czinczás és Rideg is betalált a vendégek hálójába, így ismét megnyugtató volt a hazaiak előnye (13:10). A kanizsaiak a remekül játszó Baranyai révén ismét felzárkóztak egyre (14:13), de Zsirai és Rideg révén meglépett a Veszprém (16:13).

A félidő közepére Vörös fontos védései után a mérkőzés legnagyobb különbségével vezettek a veszprémiek (19:15). Az utolsó percekre háromgólos hazai előnnyel fordultak a csapatok (23:20), de a kanizsaiak nem adták fel, és minimálisra csökkentették a hátrányukat (23:22). A VESC időt kért, majd Zsirai bebiztosította a két bajnoki pontot (24:22).

VESC - Nagykanizsai Izzó SE 24:22 (10:9)

Stadion, Munkacsarnok, 100 néző.

VESC: Vörös, Szeghalmi - Wilhelm 2, Major 4, Németh 1, Angyal, Bakos, Czinczás 3, Mayer, Zsirai 3, Csűrös 3, Rideg 4. Edző: Huszti Géza.

Nagykanizsa: Nagy, Bolla, Tóth 2, Balogh 2, Tompek, Baranyai 8, Horváth 1, Bencsik 1, Németh 4, Lomjánszki 4, Farkas, Répási, Kovács.

Kiállítások: 4 perc, ill. 2 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 2/2.

A forduló többi mérkőzésén:
Bakonyerdő-Elmax VSE - Ácsi Kinizsi SE 30 : 23
Komáromi AC - SZESE Győr 24 : 26
Tapolca VSE - Szentgotthárdi KK 27:31