BL főpróba a Pick Szeged ellen

A vasárnapi Constanta elleni BL mérkőzésre remek felkészülésként szolgálhat az MKB Veszprém számára a keddi, Pick Szeged elleni bajnoki rangadó, melyet a Sportklub is élőben közvetít.

Kedden, az alapszakasz utolsó fordulójában az MKB a Pick Szegeddel vív rangadót 18 órai kezdettel a Veszprém Arénában. A bajnokságban eddig lejátszott 21 mérkőzés után a veszprémiek százszázalékos teljesítménnyel vezetik a tabellát, míg a második helyezett szegediek a 18 győzelmük mellett egyszer döntetlent értek el (Mezőkövesd ellen, 35:35), valamint kétszer vesztesen hagyták el a küzdőteret (MKB Veszprém ellen 30:36, BB Kecskemét ellen 32:40).

Az őszi mérkőzésen a szegediek az második félidő elejéig jól tartották magukat (16:16), majd a Mocsai-legénység ritmust váltott, és egy félelmetes 10:1-es szériát produkálva tíz perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát. (19:27). A mérkőzés vége előtt valamelyest kozmetikáztak az eredményen a hazaiak, de ezúttal is fejet kellett hajtaniuk a címvédő veszprémi csapat előtt. (30:36).


Forrás:veszpremkfc.hu

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a fontos összecsapásra, a veszprémiek egy gyengébb első félidő után, a második játékrészben mindössze négy gólt kapva, magabiztosan verték meg a Mezőkövesdet. A Pick Szeged a nemrég még rangadónak számító Dunaferr elleni mérkőzéssel készült, melyen a szegediek magabiztosan, 11 góllal verték a sérülésektől megtizedelt, megfiatalított újvárosiakat.

A Dunaferr elleni győzelem ellenére azonban nem lehetett teljes a csongrádiak öröme, mivel egyik legjobb játékosuk, Zubai Szabolcs súlyos sérülést szenvedett, a válogatott beállósnak az orrcsontja tört el, és emiatt két hétig nem játszhat. A veszprémieknél továbbra is kérdéses a sérüléssel bajlódó Peric és Mirkovic játéka.

Gulyás Péter a súlyos achilles sérülése után remélhetőleg előrelépést tud mutatni, Sesum a kéthetes vállsérülése után folyamatosan lendül játékba, Dejan Peric - akivel bizalmi kapcsolatban állok - saroksérülése a napi három kezelés hatására jelentősen javult, jelezte felém, hogy készen áll arra, hogy a Szeged ellen kapuba álljon. Marko Vujin játékba való visszaillesztése 'élesben' is megkezdődik, előfordulhat, hogy már holnap szerepet fog kapni, de lehet, hogy csak a BL mérkőzéseken tér vissza - mondta Mocsai Lajos, az MKB vezetőedzője. (Forrás: mkbveszprem.eu)

március 23. kedd 18:00 MKB Veszprém – Pick Szeged, Veszprém Aréna, TV: 17:50 Sportklub (élő)