Tavaszi hadjárat

A fehérváriak testén keresztül vezet az út a legjobb nyolc közé, amivel az eddig elvégzett temérdek munkát aknázhatják ki a Barabás-lányok.

Vitathatatlanul a szezon legfontosabb mérkőzése következik női kézilabdacsapatunk számára csütörtökön, hiszen ki-ki mérkőzést kell játszani a Fehérvár ellen, a győztes biztosan az élvonalban kezdheti a következő bajnokságot, a vesztes a rájátszás alsó házában küzd tovább a bentmaradásért.

Egy jó, és egy rossz emlékünk is fűződik a fehérvári csapathoz, szerencsére a jó a frissebb emlék, de kezdjük a rosszal: az őszi szezon során a Magyar Kupában találkozott a királyok városában a két együttes, ahol emlékezetes mérkőzésen, erősen vitatható bírói ítéletek mellett jutottak tovább a vendéglátók. Január elején azonban méltó revansot vettek a mi lányaink, Fehérváron szerezték meg az első idegenbeli győzelmüket az élvonalban méghozzá úgy, hogy a vendéglátóknak gyakorlatilag esélyük sem volt. A veszprémiek kézben tartották a mérkőzést, végig vezettek, és teljesen megérdemelten gyűjtötték be a két pontot.

Csütörtökön nincs más dolga a lányoknak, mint megismételni a januári teljesítményt, amit persze könnyű mondani. A fehérváriak is győzni jönnek a Veszprém Arénába, biztosan mindent megtesznek a sikerért, de a hazai közönség biztatása mellett nem teremhet babér a vendégeknek. A veszprémi lányok feltüzelve várják az összecsapást, és a szurkolók kitartó, lelkes biztatása mellett biztosan meg fognak halni a pályán.

Ha már a pályánál tartunk: a veszprémi szurkolók egyik álma hosszú ideje az, hogy kedvenceik mérkőzésein egyenes legyen a pálya. Nem kell, hogy lejtsen, csak legyen egyenes! Ha nem az újonc csapatot súlytották volna a döntő pillanatokban meghozott téves bírói ítéletek, akkor bizonyára már nem lenne tétje a csütörtöki mérkőzésnek. Most azonban méltán bízhatnak a veszprémiek a korrekt játékvezetésben, hiszen a hazai élvonal egyik legjobb bírópárosa, Bonifert és Oláh vezeti a mérkőzést, akik nem fognak önkényesen dönteni egyik csapat sorsáról sem. A sípmesterektől Veszprémben minden kézilabdabarát azt várja, hogy a pályán dőljön el a mérkőzés.

A két csapat jól ismeri egymást, kiélezett, kemény csatára számíthat a kilátogató közönség. A mieink mellett szól, hogy Veszprémben eddig csak a bajnokság első négy helyezettje – a Győr, a Debrecen, a Békéscsaba és a Vác – tudott nyerni, a többiek legalább egy pontot elhullajtottak az arénában.

El akarjuk dönteni a sorsunkat

- A legutóbbi két mérkőzésünkön apró dolgokon veszítettünk pontot illetve pontokat, ezért külön hangsúlyt fektetünk a hibáink elemzésére, hiszen csütörtökön el akarjuk dönteni a sorsunkat. Úgy érzem, hogy idehaza nem tud mellé menni a mérkőzés, ha maximálisan koncentrálunk, és a szurkolóink belehajtanak minket a sikerbe. A korrektségéről ismert nemzetközi játékvezető páros vezeti a mérkőzést, akikben maximálisan megbízunk. A Fehérvár egy rendkívül motivált csapat, amit bizonyítottak a Fradi legyőzésével is. Fontos lesz, hogy jól szervezzük a játékot, és a kiélezett szituációkban jól döntsünk. Most van igazán szükségünk a szurkolók támogatására, amit győzelemmel szeretnénk meghálálni nekik – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Jó hangulat uralkodik a csapatnál, a lányok mindent meg fognak tenni a sikerért, ami a veszprémi szurkolótábor lelkes buzdítása mellett bizonyára nem fog kicsúszni a kezükből.

Veszprém Barabás KC – Alcoa Fehérvár KC 03.25. (csütörtök) 18:00, Veszprém Aréna