Nehéz győzelem Mezőkövesden

Az első félidő akadozó játéka után negyed óra alatt eldöntötte a mérkőzést az MKB Veszprém.

Felfokozott érdeklődés várta a címvédőt Mezőkövesden, hiszen hetekkel a mérkőzés időpontja előtt elkelt minden jegy az összecsapásra. A veszprémieknél ezúttal Peric és Mirkovic maradt ki sérülés miatt a keretből.

A fanatikus hazai szurkolóktól támogatott MKC bátran kezdte a találkozót, a hatodik percben 3:3 volt az állás. Ezután kicsit elhúzott az MKB (10. perc 4:7), de a rendkívül lelkes hazaiak gyorsan egyenlítettek. Támadásban sokat hibázott a vendég együttes, így a vendéglátók átvették a vezetést, sőt folyamatosan növelték is azt (24. perc 16:12). A félidő hajrájában Perez góljainak volt köszönhető, hogy nem nőtt tovább a különbség a két csapat között (19:16).

A folytatásban alaposan összekapta magát a bajnokcsapat, elsősorban a védekezés javult hatalmasat, ennek következtében a 40. percben hosszú idő után újra a vendégek vezettek (20:21). A Terzic vezérelte kiváló védekezésnek köszönhetősen, az MKC a második félidő 13. percében lőtte az első akciógólját, így fokozatosan nőtt az MKB előnye (51. perc 21:27). A hatgólos különbség, köszönhetően az utolsó percek hektikus játékának, megmaradt az összecsapás végén is (23:29). A Veszprém összességében a vártnál nehezebben nyerte meg az összecsapást, főleg amiatt, hogy a második félidőben összesen 4 gólt kapott.

Mérkőzéstükör (Forrás: MKBVESZPREM.eu)

Mocsai Lajos: Örülök a győzelemnek. Az első félidőben a védelem felállása nem volt megfelelő, átvettük az ellenfél lassú ritmusát, pedig ebben a fázisban sokkal szélesebben és dinamikusabban kellett volna játszanunk. Gyors átlövésekkel próbáltunk meg játszani, amik sajnos sokszor sikertelenek voltak, így a hazaiak tíz indításgólt tudtak dobni. Gyorsan akartuk eldönteni a mérkőzést, ami sajnos nem sikerült. Most éreztük meg igazán, hogy a csapat fele sérült, míg néhányan betegséggel bajlódtak. A második félidőben változtattunk a védőjátékunkon, nem reagáltunk a támadó játékosokra, hanem megelőztük őket, így sem a beállóik, sem az átlövőik nem tudtak helyzetbe kerülni. A jü védelem mögött Fazekas is nagyon feljavult, így felőröltük az ellenfelet. A második félidőben bár felállt fal ellen továbbra sem játszottunk jól, de a jó védekezésnek köszönhetően sok indításgólt tudtunk lőni. Hetedszer utaztunk sorozatban, a csapat fáradt, ezért a holnapi napra pihenőnapot adtam a játékosoknak.

Rosta István: Az első félidőben sikerült meglepni a Veszprémet az agresszív védekezésünkkel. Szabó nagyon jól védett, ez magabiztosságot adott a fiúknak, elöl pedig Bécsi nagyon jó napot fogott ki. Úgy gondolom 19 gólt dobni ennek a csapatnak egy félidő alatt, kimagasló teljesítmény. A második félidőben nagyon feljavult az ellenfél védekezése, mi pedig sajnos elfáradtunk. Büszke vagyok a csapatomra, és kívánom, hogy mindkét csapat valósítsa meg az álmát ebben az idényben.

Mezőkövesdi KC - MKB Veszprém KC 23:29 (19:16)

Mezőkövesd: Szabó Péter - Petar Papics, Bécsi János 7 (1), Rácz Róbert 3, Juhász Károly, Juhász Zoltán 7, Igor Milicsevics 1, csere: Kőrizs István, Bajorhegyi Ádám, Nyeste Balázs 1, Papp Márk 4, Molnár Ferenc, Józsa Norbert, Lázár Soma
Edző: Rosta István

Veszprém: Fazekas Nándor - Iváncsik Tamás 3, Renato Sulic 2, Ivan Lapcevic, Evgeny Lushnikov , Mirsad Terzic 5 (1), David Korazija 3, csere: Nikola Eklemovic 3, Andorka Gábor, Carlos Perez 5, Zarko Sesum, Iváncsik Gergő 2, Uros Vilovski 2, Gulyás Péter 4
Edző: Mocsai Lajos

Hétméteres: 1/1 ill. 1/1
Kiállítás: 4 perc ill. 6 perc