Otthon tartotta a pontokat HNKC

Nem sikerült pontot rabolni női kézilabdacsapatunknak Hódmezővásárhelyen, így az utolsó fordulóban dől el minden.

Sok hibával kezdte mindkét csapat a mérkőzést, felváltva estek a gólok, a félidő első harmadában rendre a veszprémiek vezettek. Hoffmann Kitti remek védését követően Ábrahám Szilvia kontragóljával 2:3-ra, majd Földes Viktória találatával 3:4-re vezettek a mieink, sőt, Veszeli Judit kiállítása ellenére emberhátrányból Smidéliusz Júlia is betalált, ami már kétgólos előnyt jelentett. (3:5) Ábrahám harcos góljával tartották a lányok az előnyt, de a Földes Viktória kiállításából fakadó emberelőnyt már kihasználták a hazaiak, pedig Hoffmann büntetőt is hárított, de a kipattanót Koroknai kegyetlenül bevarrta. Zsinórban három gólt szerezve először egyenlített, majd Kudor góljával vezetett is a Hódmezővásárhely. (7:6)

Gerstmár találataival visszavették a vezetést a mieink (8:9), de Wolf és Kudor góljaival fordítottak, és először vezettek a hazaiak kettővel. (12:10) Remek hajrát nyitottak a Barabás-lányok, először feljöttek 13:12-re, majd egy hazai találatot követően két perc alatt három gólt lőttek, és már újra vezettek is. (15:14) Egy elkerülhető góllal a dudaszó pillanatában egyenlített a Hódmezővásárhely, így kezdődhetett minden elölről. (15:15)

A második játékrész elején Földes Kata kiállítása alatt két góllal elhúztak a hazaiak, és hiába szerzett Gerstmár Renáta kiszorított helyzetből egy remek gólt, Koroknai két gyors találatával már hárommal mentek a vendéglátók. (19:16) Smidéliusz harciassága egy veszprémi gólt és egy kétperces hazai kiállítást ért, az emberelőnyben Ábrahám találatával átmenetileg sikerült egy gólra felzárkózni (19:18), de ismét könnyű kontragólokat szerezve 22:19-re elhúzott a Hódmezővásárhely.

Hoffmann bravúrjaival, illetve Veszeli Judit és Földes Viktória góljaival sikerült újra feljönni egyre (22:21), de az egyenlítés sehogy sem akart összejönni. Többször támadhatott a csapat az egálért, de eladták a lányok a labdát, amiből rendre kontragólok születtek mindamellett, hogy a hajrában a játékvezetők is könnyebben vették el a labdát a veszprémiektől. A hőn áhított egyenlítés Bognár Zsuzsanna góljával 29:29-nél végre sikerült, majd az utolsó percben Wolf büntetőjét követően ismét az egyenlítésért támadhatott a csapat. A támadás vége sajnos belemenés, és az ebből következő kontragól lett, így a vendéglátók nyerték a mérkőzést 31:29-re.

Öröm az ürömben, hogy pontszámban ugyan beérte a Veszprémet a Hódmezővásárhely, de az egymás elleni gólkülönbség a mieinknek kedvez. Az utolsó fordulóra maradt tehát a döntés, a Gyurka-csapatnak a saját kezében van a sorsa. Itthon kell legyőzni csütörtökön a Fehérvár gárdáját, aki ellen jó emlékei vannak a lányoknak, hiszen az első idegenbeli győzelmüket a királyok városában aratták. Igazi presztizscsata és remélhetőleg felemelő veszprémi siker várható.

Mérkőzéstükör

- Nagyon küzdöttünk, de sajnos nem volt elég, a Hódmezővásárhely idegenbeli legyőzéséhez extra egyéni teljesítményekre lett volna szükségünk. Két hete nem tudunk hat-hat ellen gyakorolni, Gerstmár, Ábrahám és Koszorús is alig tudott edzeni a héten. Nagyon felkészültek ellenünk a hódmezővásárhelyiek, az első félidőben Veszeli Juditot a veszélyes zónán kívül tartották, mi viszont nem faultoltunk eleget, nem voltunk elég agresszívak a védekezésben, és nem rendeződtünk vissza időben. A második félidőben végig futottunk az eredmény után, ha tudtunk volna vezetni, akkor úgy érzem, kicsúszott volna az ellenfél kezéből a meccs. Legalább egy pontot el szerettünk volna hozni, ami talán a játék képe alapján megérdemelt is lett volna. A pontatlan lövések megbosszulták magukat, a szoros állásoknál, így a végjátékban is indításgólokat kaptunk, ami elkerülhető lett volna. Mindent felteszünk egy lapra a Fehérvár ellen, a szurkolók segítségével ez lehet a legcsodálatosabb napunk. Mindenki várja már, hogy megnyugodhassunk, ami csütörtökön el is fog jönni – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Hódmezővásárhelyi NKC - Veszprém Barabás KC 31:29 (15:15)

Hódmezővásárhely: Abramovics –Tamás, Sopronyi 4, Kudor 4, Fülöp 2, Wolf 11 (7), Koroknai 8, csere: Király (kapus), Gaál, Pomozi 2
Edző: Dankó Ervin

Veszprém: Hoffmann – Földes K. 1, Smideliusz 4, Veszeli 6 (2), Ábrahám 5, Gerstmár 5, Földes V. 5, csere: Koszorús, Bognár 3
Edző: Gyurka János

Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/7, ill. 2/2