Bravúrra készülnek

Ha Hódmezővásárhelyen győzni tudnak a Barabás-lányok, akkor bebiztosíthatják a helyüket az élvonal legjobb nyolc csapata között.

Legutóbb, hazai pályán egy hajszálon múlott, hogy nem sikerült legyőzni a rutinos dunaújvárosi gárdát női kézilabdacsapatunknak, de értékes pontot tartottak itthon a lányok. Szombaton a nagy hátrányból induló, de huszáros hajrába kezdett és a biztos bennmaradásban reménykedő Hódmezővásárhely otthonába utaznak a veszprémiek, ahol a győzelem - az egyre stabilabb játékot mutató hazaiak ellen – rendkívül nehéz, de megvalósítható feladatnak tűnik.

Nincs azonban könnyű helyzetben a Gyurka-csapat, hiszen sérülések és betegségek tizedelik az együttest. A legnagyobb érvágás Lengyel Edit elveszítése, akinek beszakadt a porc a bal térdében, emiatt operálni kell. Fontos tehát, hogy Hoffmann Kitti jó formában védjen szombaton, és hosszú kihagyás után a kapuba állhat a fiatal hálóőr, Baranyai Bettina is. Ábrahám Szilvia még mindig nem lábalt ki a vírusos betegségéből, és Koszorús Katalin is hasonló problémával küszködik. Nem száz százalékos a csapatkapitány, Gerstmár Renáta sem, aki izületgyulladással bajlódik.

Meg kell becsülünk minden labdát

- Nem keresünk kifogásokat, de az tény, hogy nincs könnyű dolgunk ennyi hiányzóval. Hoffmann Kittinek a Siófok elleni formájára lesz szükségünk, és Baranyai Betti hozzáállásából ítélve biztos vagyok benne, hogy mindent megtesz a csapat sikeréért. Tudatában vagyunk a problémáinknak, és ennek megfelelően jó a csapategység a lányoknál. Hasonlóan pörgős meccsre számítok, mint a Dunaferr ellen, ahol meglepő volt számomra, hogy nem tudtunk visszarendeződni rendesen, és emiatt sok gólt kaptunk. A hódmezővásárhelyiektől hasonló taktikára számítok, indításgólokra és gyors támadás befejezésekre fognak törekedni, otthon mindig sok gólt lőnek. Négy meghatározó játékosuk van, közülük Wolf és Kudor bombaformában van, és nagyon jó kapusteljesítménnyel rendelkeznek. Meg kell becsülnünk minden labdát, nem szabad kapkodnunk, 60 percen keresztül koncentrálnunk kell – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Ismerik már az idegenbeli győzelem érzését a veszprémi lányok, hiszen már három alkalommal is sikerült borsot törni az aktuális vendéglátó orra alá. A három diadalból kettőt nagy riválisok - a Fehérvár és a Siófok – ellen sikerült elérni, miért ne sikerülhetne ez a Hódmezővásárhely ellen is? Nemes és értékes győzelem lenne…

A mérkőzést a cunder.hu élőben közvetíti.

Hódmezővásárhelyi NKC - Veszprém Barabás KC 03.20 (szombat) 18:00