Szoros mérkőzésen győzött az MKB

A mindvégig becsülettel küzdő Kecskemét ellen szoros, ötgólos győzelmet aratott az MKB Veszprém csapata.

A mérkőzésre szépen megtelt a kecskeméti sportcsarnok, a lelátón nagyon sok szurkoló ült, piros veszprémi mezben. A mérkőzés előtt a helyiek Fazekas Nándort köszöntötték.

Az első percekben nagyon határozottan és motiváltan játszottak a hazaiak, többször a vezetést is megszerezték (10. perc 6:5). A vendégek lassan lendültek játékba, a kapuban Fazekas egyre többször találkozott a labdával, míg elöl elsősorban Sulic és a két Iváncsik termelte a gólokat (23. perc 9:10). A a félidő végét nagyon megnyomta az MKB, jó védekezésből indulva sok könnyű gólt lőttek és így ötgólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe (11:16).

A második félidő elején pár percig úgy tűnt, a bakonyiak gond nélkül gyűjtik be ismét a két pontot (36. perc 15:19), de a Kecskemét nem adta olcsón a pontokat és Hruscak vezérletével felzárkózott egy gólra (41. perc 20:21). A címvédő ezután újra összeszedte a védekezését és sorozatban öt gólt lőve hét gólosra duzzasztotta előnyét (52. perc (22:29). Az utolsó tíz percben minden játékos lehetőséget kapott az MKB-nál így kicsit csökkent a különbség a dicséretesen harcoló hazaiak ellen (25:30).

mérkőzéstükör (Forrás: mkbveszprem.eu)

Mocsai Lajos: Ez volt sorozatban a hatodik idegenbeli mérkőzésünk, amelyre a sok utazás miatt érthetően nem lehetett a szokásos minőségű a felkészülésünk. Fazekas Nándinak ismét köszönettel tartozunk, hiszen ismét betegen vállalta a mérkőzést. Változatlanul sok sérültünk van, az állapotuk lassan javul. Sajnos a taktikai elemeket nem tudjuk gyakorolni a sok sérült miatt, ennek a hiányát ma is megéreztük. A Kecskemét felszabadultan játszott, nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyult, sok kimagasló teljesítményük volt.

Skaliczki László: Nyilvánvaló, hogy nem a mi szintünk az MKB, de szakaszokban tudtuk velük tartani a lépést. A fiúk becsülettel küzdöttek, akik kilátogattak a mérkőzésre nem csalódtak, mert jó mérkőzést láthattak. Az összeszokottabb, stabilabb, jobb képességű csapat nyert.

BB Kecskemét KKSE - MKB Veszprém KC 25:30 (11:16)

BB Kecskemét: Shejbal - Berta 2, Belojevic 1, Prieto 2, Varsandán 2, Petro 2, Szabó 3. Csere: Nagy (kapus), Bajusz 1, Bíró 2, Csorba, Gyuris, Hruscak 10 (4), Dobó. Vezetőedző: Skaliczki László

MKB Veszprém: Fazekas - Iváncsik T. 5, Sesum 3, Eklemovic 1, Sulic 7, Terzic 1, Iváncsik G. 7 (2). Csere: Andorka (kapus), Perez 5, Korazija, Lushnikov , Lapcevic, Gulyás, Vilovski 1. Vezetőedző: Mocsai Lajos

Hétméteresek: 6/4 ill. 4/2
Kiállítás: 6 perc ill. 4 perc