Születésnapos győzelem

A két születésnapos, Horváth Szabolcs és Dolgos Attila vezérletével megszerezte első három nullás győzelmét a Man at Work Veszprém, a másodosztály idei utolsó bajnoki fordulójában.

A vendégek ezúttal sem legerősebb összeállításukban léptek pályára, Szalai Balázs családi elfoglaltság, míg az előző meccseken igen jól játszó Saitz Balázs, valamint Széll Dániel is betegség miatt nem tudott elutazni. Tóth Tibor ott volt, de lassan javuló vállsérülése miatt ő ismét csak a cserepadról segítette társait. A házigazdáknál sem volt jobb a helyzet Göbl Erik és Lukács Stefan is külföldön vállalt munkát, így nem lehettek ott a mérkőzésen.

Mindkét oldalról egy-egy hálóérintéssel kezdődött a találkozó, majd Kráml Szilveszter nyitását fogadták pontatlanul a győriek. Ezután még két hátsó soros támadással is beköszönt a fiatal ütő, hárompontos előnyt szerezve a Veszprémnek (2:5). Egy hazai visszatámadás után újra a Veszprém vette át a kezdeményezést, Horváth Szabolcs előbb kiütötte a sáncról, majd nyitott négyet, amiből három ász lett (3:10). A Veszprémnél szélsőütőként bemutatkozó, serdülő korú Dordzsceren Csingisz is betalált, előbb első, majd hátsó sorból is. A Győr nem találta a ritmust, rengeteg hibával játszottak, amit a vendégek ki is használtak. 7:15-nél a Horváth-Myszöglád páros osztott ki egy blokkot, majd utóbbi ejtett nagyon okosan és ütött be egy labdát sánc felett. Tizenegy pontos előnyénél kicsit leeresztett a Veszprém, de aztán Dordzsceren ászával, majd Seck ejtésével újra tíz felett volt az előny (12:23). A szettlabdát érő pontot az egyébként feladó Dolgos Attila ütötte ki a győri sáncról, igaz ezek után nyitást rontott. Három játszmalabdát szórakozott még el a Veszprém, ekkor Seck György időt kért. Még volt egy nyitásfogadás hiba vendég oldalon, de aztán egy maratoni labdamenet végén a hazaiak ütötték outra (18:25; 0:1).

A második játékrészben Kráml Sziszi talált be, de az igen lelkes hazaiakat ez nem vetette vissza. A Veszprémnek visszaesett a lendülete, főként az ütésekben nem voltak eredményesek. A Győr viszont küzdött és vezetést is szerzett (6:5). Dordzsceren okos ejtésével, majd ászával fordított az eredményen, ám a hazaiak újra előnyt szereztek (10:8). Kráml Sziszi bődületes vonalütésére a győri Szauter válaszolt, majd sáncolta is a Veszprém fiatal ütőjét. Sziszi még egy ásszal „meghálálta” a sáncot, ennek ellenére a Veszprém hitehagyottnak tűnt továbbra is (15:12). Sok mezőnyhibával játszottak a vendégek, ráadásul nyitást is rontottak. Horváth Szabolcs sánc feletti ütésével, majd jó nyitásával egalizált. Dolgos Attila ütésével és egy hazai outtal már két ponttal vezetett a Veszprém, de ismét nyitást rontott. Továbbra is ingadozó volt a játék, de Kráml Szilveszer ütésével és Dolgos Attila a ászával újra kettővel vezetett a Veszprém (20:22). Felváltva szereztek pontot a csapatok, a vendégek így szett labdához jutottak. Az elsőt még hárította a Győr, de a másodikat már Horváth Szabolcs beütötte (22:25; 0:2).

A harmadik játszma elején egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni, felváltva estek a pontok, de aztán a Veszprém helyenként színvonalas mezőnymunkájával és Kráml Szilveszter jó ütéseivel meglépett ellenfelétől (4:10). A hazaiak is többet hibáztak, mint korábban, több nyitást is rontottak és outra, vagy hálóba ütötték a labdákat (6:14). A Horváth Myszöglád páros ismét kiosztott két blokkot, már tizenkettővel vezetett a Veszprém (7:19). A hazaiak cseréltek és a Veszprémbe is érkezett Garamvölgyi Olivér. A fiatal feladó élt a bizalommal, jól irányította csapatát (11:23). A végjátékban aztán leeresztett a Veszprém és a hibáknak köszönhetően zsinórban hat pontot szerzett a Győr (17:23). Időt kértek a vendégek, de egy győri out ütéssel lett mérkőzéslabdájuk. Amit Kráml Szilveszter sánc fölött ütött be, megszerezve ezzel a Veszprém első 3:0-s győzelmét a bajnokságban (18:25; 0:3).

Jók: Összességében jól játszott a Veszprém. Az eddig is jól teljesítő stabil kezdők, Myszöglád Dániel és Szűcs Péter mellett a most lehetőséget kapó fiatalok meghálálták a bizalmat és jól teljesítettek. Ezúttal viszont a születésnaposok vezették diadalra a csapatot. Fontos szituációkban ismét Horváth Szabolcs lendítette át csapatát, a „fiatalos” ütő megint csak vezéregyénisége volt a Veszprémnek. A meccs legjobbja ezúttal a feladó Dolgos Attila volt, aki a feladások mellett nyitásaival, mezőnymunkájával, blokkjaival, sőt ütéseivel is kitűnt csapatából.

Seck György, játékos edző: - Bár a csapat folyamatosan érzi a sérült Tóth Tibor hiányát, úgy érzem a mai napon az edzői utasításoknak megfelelően egységes csapatként szerepeltünk és jó hangulatú mérkőzésen sikerült megszerezni a három pontot. Ezzel a győzelemmel szeretnénk köszönteni két születésnaposunkat.

SZESE – Man at Work Veszprémi RC 0:3 (-18,-22,-18)

Győr, 50 néző; vezette: Oláh, Horváth

SZESE (Győr): Hosszú Z., Szamosi B., Szauter F., Horváth M., Szántási B., Gaál F. Sz.,
csere: Csábi Zs. (libero), Gaál Sz. G., Albert L.,

Man at Work VRC: Dolgos A., Dordzsceren Cs., Myszöglád D., Horváth Sz., Kráml Sz., Seck Gy.,
csere: Szűcs P. (libero), Garamvölgyi O., Tóth T.,
játékos edző: Seck György

Forrás: veszpremvolley.hu