Az ötKARikásról jelentjük

Javában zajlanak a Pannon Egyetemen az ötKARikás játékok küzdelmei, csütörtök este rendezik a záróbulit a Diákcentrumban.

November 8-án kezdődött a Pannon Egyetem legnagyobb szabadidősport rendezvénye, melyet idén hetedik alkalommal rendeznek meg. 20 sportágban mérettethetik meg magukat az egyetem hallgatói és oktatói, idén is a csapatsportok a legnépszerűbbek.

- Az időjárás nem kedvezett nekünk, de ennek ellenére a legtöbb versenyt megtartottuk, egyedül a lábteniszt kellett a következő hétre elhalasztani. Mint minden sportrendezvényen, itt is adódtak technikai hibák, de próbáltuk a helyzetnek megfelelően kezelni. A hallgatói visszajelzések alapján azt mondhatjuk, hogy az oktatók bevonása pozitív képet mutat, hiszen nekik is élmény volt a saját oktatóik ellen játszani, bizonyítani a sport területén – mondta Hargitai Dávid Máté, szervező.

Érdekesség, hogy tollaslabdában egy oktató, dr. Gugolya Zoltán rendesen móresre tanította a hallgatókat, csak a döntőben maradt alul egy hallgatóval, Tóth Richárddal szemben. Ugyanez a helyzet alakult ki teniszben is, ahol dr. Németh Zoltán vitézkedett, és végül a 2. helyen végzett Makray Rezső mögött.

Maradt erejük a hallgatóknak a fizikai megmérettetésen túl az éjszaki sportokban is szerepelni. Nagy népszerűségnek örvendett a póker, a csocsó, és a darts is, melyek küzdelmeit az egyetemisták körében népszerű szórakozóhelyen, a Diákcentrumban rendeznek egész héten. Az eredményekről és az aktuális programokról a rendezvény honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Népszerűek voltak a kísérőprogramok is. A minden évben megszokott nyitóünnepség, nyitóbuli és kineziológia előadás mellett a legközkedveltebb program az MKB Veszprém KC játékosaival, Császár Gáborral és Gulyás Péterrel folytatott beszélgetés volt.

Még javában zajlanak a programok, melyek a csütörtöki éremátadással és záróbulival érnek véget a Diákcentrumban, a díjátadásra meglepetésvendégek is fognak érkezni a veszprémi sportéletből.

Az ötKARikás játékok támogatói: