Törekedjünk az egyensúlyra!

Sportolók számára is hatékony segítséget nyújtanak a kineziológia egyes módszerei, a koncentrációképesség és a teljesítmény is fokozható.

Az ötKARikás játékok keretében tartott előadást a Pannon Egyetem hallgatóinak Wolf Emilné, kineziológus. Szemléltető ábrák és gyakorlatok segítségével mutatta be a széleskörű tudományág alapjait.

- Az érzelmek befolyásolják az életünket, amit a viselkedési barométer ábrázol. Fontos, hogy az érzelmeink egyensúlyban legyenek. Már a fogantatástól kezdve érnek minket stresszhelyzetek, melyek kezelésében sokat segíthet a gyermek és a szülő közti jó kommunikáció – magyarázta Wolf Emilné.

Az arcvonásaink is meghatározzák a személyiségünket, az orrunk, a szájuk, a szemöldökünk is árulkodik a tulajdonságainkról, képességeinkről. Az orr öblösödése magabiztosságot tükröz, az arccsont erőssége a kalandvágy, a szemöldök tetején található háromszög pedig a kreativitás jele.

Akkor működik jól az agyunk, ha a bal és a jobb agyfélteke energiaegyensúlyban van. A gyermekkori viselkedési minta számtalanszor tudat alatt bekapcsol, ezért viselkedünk néha felnőtt korban is gyerekként.

Az előadó megmutatta a hallgatóságnak, hogy az energiapontok masszírozásával hogyan tudják beindítani a testükben az energiaáramlást. A jó gondolat pozitív energiát generál, a negatív gondolat pedig alacsony energiaszintet eredményez, ezáltal betegséghez vezet. Az attitűdöket meg kell változtatni a gondolataink útján. A legalacsonyabb tudatszint a szégyen, a legmagasabb pedig a megvilágosodás, ahova eljutni könnyebb, mint ott maradni. Nagy tudatossággal, és sok stresszoldással hosszú távon magas energiaszinten lehet maradni.

Élsportolók is használják a kineziológia módszereit, valamint rendszeresen járnak szakemberhez, aminek segítségével javul a teljesítményük és a koncentráció képességük. A résztvevők elvégeztek olyan gyakorlatokat, amivel tanulás és munka közben az agykapacitás és a teljesítőképesség növelhető. A kineziológiával kapcsolatban a szakember honlapján olvashatnak.

Az ötKARikás játékok támogatói: