Repül a varázsszőnyeg

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt segítséget nyújt a szeptemberben nyílt Varázsszőnyeg Fejlesztőközpont, ahol a rendszeres testmozgás mellett számos problémára találnak megoldást a központban dolgozó szakemberek. A munkát megkönnyítő eszközök világában a testmozgás nélkülözhetetlen.

- Ahhoz, hogy megtanuljunk írni, olvasni, számolni, már olyan magasrendű, összehangolt agyi és testi működés kell, amire építhetünk. Sajnos ez nagyon sok iskoláskorú kisgyermeknél nem működik megfelelően, de fontos megjegyezni, hogy a legtöbb esetben van segítség - magyarázta Czabuláné Nagy Andrea, a Varázsszőnyeg vezetője.

- A gyerekek a mozgásfejlesztésen keresztül kiegyensúlyozottabbak lesznek, javulnak az iskolai eredményeik, és megelőzhető a tanulási problémák kialakulása is. Fel kell hívni a szülők figyelmét arra, hogy ők is tegyenek meg mindent a gyermekük mozgásfejlesztése érdekében – érvelt a szakember, és hangsúlyozta, hogy mozgás, a fizikai aktivitás az élet velejárója.

- Amíg a szülő hétvégén bevásárol, beadhatja gyermekét a fejlesztő játszóházba. Az elhízott gyerekeknek gyógytornász tart foglalkozásokat, és diatetikus ad tanácsokat. Segítünk a lúdtalpas kisgyerekeknek, baba-mama tornákat tartunk és tartásjavító tornán vehetnek részt a gyermekek és felnőttek egyaránt, sőt, még idegen nyelvet is lehet nálunk tanulni.

A foglalkozások gyakorlott szakemberek vezetésével zajlanak (pszichológus, gyógypedagógus, logopédus, gyógytornász, mozgásfejlesztő). A fejlesztőközpontban nemcsak gyerekek, hanem felnőttek számára is tartanak kondicionáló és karbantartó foglalkozásokat. Népszerű az alakformáló aerobik és a fitness-balett, ami elsősorban a hölgyeknek szól, de az Iron-box, a gerinctorna és a személyiségfejlesztő tréningek a férfiak számára is nyitottak.

- Az Iron-boxot azoknak ajánljuk, akik a zsírégetés mellett a stresszes életben felgyülemlő feszültséget szeretnék levezetni. Az AVIVA torna a nők hormonális problémáira nyújt megoldást, az inkontinencián és a meddőségen is segít. Pszichológus is bekapcsolódott a munkánkba, a személyiségfejlesztő tréningek segítenek megismerni önmagunkat, fejlődni, megújulni leszünk képesek. Középiskolásoknak, egyetemistáknak és dolgozó felnőtteknek is segítünk az egészséges életmód eléréséhez vagy megtartásához.