Horváth Ádám jó arc

Férfi röplabdacsapatunk játékosa sikeresen szerepelt a 11. ARC plakátkiállításon, a röplabda mellett dolgozik és az egyetemen tanul.

A Company Nyelviskola VRC egyik libero játékosa, Horváth Ádám sokoldalú személyiség. A csapatban Fenyőnek becézett röplabdázó a Pannon Egyetem egyik mesterkurzusára jár, mellette dolgozik, és úgy tűnik, mindegyik területen sikeres.

Sosem tétlenkedik, idén például benevezett a 11. @®© plakátkiállításra, és művét már első alkalommal beválasztották a legjobbak közé.

A 11. ARC plakátkiállításon a „Hol élsz Te? Minek képzeled magad?” kérdésekre kerestek választ az alkotók. A szakértők által az utóbbi évek legerősebb kiállításaként aposztrofált kulturális seregszemle 2010. szeptember 2-22. között tekinthető meg ingyenesen, a nap 24 órájában, Budapesten az Ötvenhatosok terén. Horváth Ádám munkája egy különleges felületen kapott helyet: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel a szervezők létrehoztak egy gyűjtőplakátok, amin az adott év legnépszerűbb témája (idén a közösségi hálók) köré épülő legjobb munkákat mutatják be.


Fenyő a 2. Szász Antal Emléktorna emlékfalát írja alá

- Bekerültél a szakma legnívósabb versenyére. Először pályáztál az ARC kiállításra?

- Már több éve érdeklődve figyelem az ARC-ot, a legizgalmasabb hazai kulturális események egyikének tartom. Mivel évek óta digitális grafikával is foglalkozom, természetesen eljátszottam a gondolattal, hogy pályázom, de idén próbálkoztam először. Engem is meg-lepett, hogy egyből beválogattak – mesélt élményeiről a csapat hivatalos honlapjának Horváth Ádám.

- Milyen munkával indultál?

- Két anyagot készítettem és az jutott be, amelyikre kevésbé számítottam. Az idei év legjelentősebb közéleti eseményét, az Országgyűlési Választásokat dolgoztam fel szokatlan formában: a képen a miniszterelnök képzelt Facebook bejegyzései láthatók. A plakát nem akar vicces lenni, nem kritikus vagy megbotránkoztató, egyszerűen tényeket közöl. A keret érdekes, a stílus meglepő, talán ezért esett rá a zsűri választása.

- Milyen előnyökkel jár egy ilyen siker?

- Óriási elismerésként élem meg, a szakma visszaigazolásaként. Az ARC-ra nem a pénzért kell pályázni, a fődíjasok is inkább tárgynyereményeket kapnak. Az élmény a fontos! Rengeteg emberhez eljutott az üzenetem. Részt vehettem egy alkotói esten is, ahol személyesen találkoztam Bakos Gáborral és Geszti Péterrel, megtudtam, ők hogyan látják a munkáinkat. Stílszerűen: ezt lájkoltam leginkább!

- Jövőre is készítesz plakátot?

- Csak ha akad mondanivalóm és jó minőségben meg tudom jeleníteni. Remélem, így lesz! 

A csapat tizese

Horváth Ádám 24 éves, győri születésű. 18 éves kora óta foglalkozik digitális grafikával, kitűnő minősítéssel szerzett felsőfokú multimédia-fejlesztő végzettséget a győri Jedlik Ányos Informatikai Középiskolában, 2005-ben. Jelenleg másod- és harmaddiplomás képzésben vesz részt a veszprémi Pannon Egyetemen, közgazdaságtant és mesterszinten vezetéstudományt tanul. Grafikai munkái már több mint 1 millió nyomtatott oldalon jelentek meg. A Pannon Egyetem országos díjat nyert öregdiák magazinjának (A NAGYBETŰS c.) főszerkesztője, a nemzetközi referenciákkal rendelkező (például a 2010-es Nemzetiségi Filmszemle offline grafikai meg-jelenését tervező) FiveStar! Design vállalkozás vezető grafikusa. Horváth Ádám élvonalbeli sportoló, 5 éve tagja az NB1 Extraligás Company Nyelviskola Veszprémi Röplabda Club csapatának, amely tavaly a veszprémi röplabdasport fennállásának legnagyobb sikerét elérve a 4. helyen végzett. A többszörös korosztályos országos bajnok sportoló eredményei elismeréseként 2010. szeptember 8-án Dr. Schmitt Pál köztársasági el-nök jelenlétében „Jó tanuló, jó sportoló” díjat vehetett át Dr. Rédey Ákostól, a Pannon Egyetem rektorától.