Motiválni kell az embereket

Véget ért az egyetem legnagyobb szabadidősport rendezvénye, szerda este átadták az érmeket és a kupákat a díjazottaknak. Az összesített pontverseny alapján a legsportosabb kar a Gazdaságtudományi Kar, a legsportosabb szak pedig a műszaki menedzser szak lett.

A legeredményesebb női hallgató címet Almássy Mariann érdemelte ki, aki évek óta rendre harcba szállt az első helyért, idén is szinte minden sportágban, még fekvenyomásban is elindult. Erőfeszítései meghozták az eredményt, ő vihette haza a kitüntető serleget.

A legeredményesebb férfi hallgató Szappanos János (Szapi) lett, aki Mariannhoz hasonlóan minden sportágban elindult, amiben csak tudott, viszont ő barátaiból alkotott csapattal küzdötte végig a majd kéthetes sporteseményt.

- A barátaimmal elhatároztuk, hogy minden sportágban elindulunk, persze tudtuk, hogy nem mindenben mi vagyunk az esélyesek, de komolyan vettük, és mindent megtettünk a sikerért. Éppen ezért a csapatsportágakban sikerült odaérnünk a dobogóra, amire büszke vagyok – értékelt Szapi.

A lelkes baráti társaság minden csapatsportban más-más néven indult - foci: Halszem-U25, floorball: Amatőr Mazsolák, kosárlabda: Bohócok - utóbbiban még szokatlan módon jelmezt is öltöttek magukra.

Szapi a tollaslabdában elért harmadik helyére a legbüszkébb, mert két profi játékos mögött sikerült odaérnie a dobogóra. A szobatársával egy presztizsmeccset is játszott, amit – elmondása szerint – a nagyobb kitartása miatt tudott megnyerni.

- Jövőre meg fogom nyerni a sporttörténeti vetélkedőt, felkészülök azokból a témákból, amik most nem mentek. A teniszre is külön készülök, mert idén a nagy izgalom miatt sokat hibáztam, ezért csak ötödik lettem. Szeretném, ha a jövőben még többen vennének részt a rendezvényen, mert kevésnek éreztem a létszámot ahhoz képest, ahány hallgató van az egyetemen. Nagyobb figyelmet kéne fordítani erre az eseményre, és jobban kéne motiválni az embereket, amiben én és a csapatom is szívesen segítenénk – beszélt a jövőben tervekről Szapi.

Egy biztos: az ötKARikás játékokat jövőre is megrendezik, a szervezők pedig várják azok jelentkezését, akik bármilyen formában hozzá szeretnének járulni a rendezvény sikeréhez. A rendezvény zárásaként a résztvevők egy remek hangulatú éjszakát töltöttek az egyetemisták egyik törzshelyén, az Other Sideban.

galeria_15

Képgaléria