Hazai pályán is folytatta jó sorozatát a Veszprém

Remek második félidőt produkálva nyert a Veszprém Kosárlabda Klub a Pénzügyőr vendégeként a férfi kosárlabda NBI/B Zöld csoport szombati játéknapján.

Az ex-veszprémi Kerkai szerezte a találkozó első két pontját, ám nem sokkal később Szabó passza után Moore zsákolt szépet. Erre a nemrég még veszprémi színekben pattogtató Ratiani is zsákolt egyet a másik oldalon. Varga öt pontjával átvette a vezetést a hazai gárda, majd Prodanovic is elsüllyesztett egy távoli dobást. Kerkai erre ismét betalált, ahogy Moore is az ellentámadás végén (6. perc: 12-8). Újabb kosárváltás után egy jobb vendégperiódus következett, amelynek köszönhetően egyenlítettek, ám ekkor Madár gyorsan öt pontot termelt. Kerkai azonban továbbra is igyekezett tartani a lépést a hazaiakkal. Takács pontosan büntetőzött és a palánk alatt is hatékony volt. Habár a vendégeknek is volt válasza, a negyed utolsó kosara Madár triplája volt (10. perc: 26-20).

A második felvonás Takács büntetőjével és Ratiani duplájával indult, majd a vendégektől Erdei bedobott egy triplát, ezzel két pontra csökkentve a Pénzügyőr hátrányát. Majd Béres és Tóth pontjaival átvették a zöldek a vezetést, ezért időt kért Alex Geddes (13. perc: 27-28). Ratiani egy, Popadic viszont két büntetőt értékesített, ezzel egalizálva. Aztán triplára tripla volt a válasz, Béres és Varga talált be. Madár labdát szerzett, majd bedobott két büntetőt, ezzel újra a VKK vezetett. Majd a rutinos veszprémi játékos egy szép gólpasszt is kiosztott Takácsnak, így most a vendég kispad kért időt (16. perc: 36-32). Barócsi révén próbált közeledni a PSE, de Madár kétszer is pontos volt a büntetővonalról, majd Szabó robogott ziccerig. Kerkai és Egervári büntetői érkeztek a vendégektől, miközben Varga dobott be egy triplát és büntetőket a bakonyiak oldalán. A félidő legvége azonban a Pénzügyőrnek sikerült jobban, és egypontos előnyre tettek szert (20. perc: 48-49).


Fotó: Szász Péter – veszpremkosar.hu

Tóth és Moore duplái nyitották a harmadik etapot, ám Kerkai is eredményes volt. Barócsi triplájára Madár válaszolt, szintén kintről. Kerkai és Magda vezetésével azonban tovább nőtt a PSE előnye. Ekkor Szabó és Varga dupláival egy pontra felzárkózott a Veszprém (26. perc: 59-60). Nyikos ziccerére Moore felelt Szabó passzából, majd a hazaiak csapatkapitánya egy támadással később szép egyéni megoldásával már a vezetést is átvette. A vendégek időkérése után Ratiani talált be, ám egy leindítás végén, egy támadólepattanót összeszedve Madár is eredményes volt. Majd ismét jól védekeztek a veszprémiek, az ellenakciójukból pedig Moore kettő plusz egy pontot hozott össze. Tóth duplája után a Pénzügyőr két technikait is kapott reklamálásért, Ratiani és Kerkai révén. A büntetőket Madár értékesítette, majd az ellene elkövetet szabálytalanságért járókat is bedobta. Nem sokkal rá a hazai oldalon Varga vétett technikai faultot. A negyed utolsó kosarát Tóth szerezte (30. perc: 72-68).

A zárófelvonás Madár trojkájával indult, majd Prodanovic dobott be egy kettest, az újabb jó hazai védekezés után pedig ismét elsült Madár keze kintről. Tóth szerezte az első vendégpontot kisebb pontcsend után, ám egy labdaszerzés végén Szabó ziccert dobhatott. Erdei triplája hozta tíz ponton belülre a vendégeket, ám Krkljes is értékesített egy távoli kísérletet, ezért időt kért Király Márió (34. perc: 85-73). Barócsi egy jó büntetőjét Varga két triplája követte a másik térfélen, ezzel tizenhét pontosra növelve a távolságot. Ratiani négy pontot szerzett zsinórban, ám Madár a hatodik triplájával felelt minderre. Szabó és Erdei duplái váltották egymást, majd Popadic egy és végezetül Ratiani két pontot szerzett (40. perc: 97-82).

Nyilatkozatok

Alex Geddes: „Először is nagy köszönet és gratuláció illeti a Pénzügyőrt azért, hogy ilyen alaposan felkészültek belőlünk és az elejétől a végéig nagy csatára késztettek minket minden egyes labdáért. Ezért a győzelemért keményen meg kellett küzdenünk. Nagyon örülünk a mai teljesítményünknek, amelyhez mindenki hozzájárult, mindamellett, hogy Madár Andrásnak és Varga Gergőnek a fontos pillanatokban szerezett kosarait is mindenképpen ki kell emelni. Igazi csapatsiker volt tehát a mai. Bízom benne, hogy a következő három találkozóra tovább tudjuk vinni ezt a formát, hiszen azok eredményei nagyban befolyásolják a lehetőségeinket a szezon hátralevő részét illetően.”

Király Márió: „Remek első félidő után a harmadik negyedig extra mérkőzést játszottunk. Itt fogyott el a figyelem és a fegyelem, valamit a heti minimális edzés hatása is érezhető lett. Végül magabiztos hazai győzelem született, ugyanakkor az első három negyed miatt jár a dicséret a játékosaimnak is. A játékvezetés továbbra is hagy kívánnivalót maga után, ma is érdekes ítéltek születettek mindkét oldalon. Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez.”

Férfi kosárlabda, NB I/B Zöld csoport, alapszakasz 23. forduló
Veszprém Kosárlabda Klub – Pénzügyőr Sportegyesület 97-82 (26-20, 22-29, 24-19, 25-14)
Veszprém, Vetési Albert Gimnázium - 200 néző
Játékvezetők: Horváth Alajos, Benedek Zoltán és Propszt Amanda

Veszprém: Szabó 12, Madár 30/18, Varga 24/18, Prodanovic 5/3, Moore 13. Cserék: Popadic 3, Takács 7, Krkljes 3/3. Edző: Alex Geddes

Pénzügyőr: Dr. Szekeres -, Nyikos 2, Kerkai 17, Barócsi 11, Ratiani 13. Cserék: Magda 8/6, Nemes -, Béres 4/3, Tóth 14, Egervári 5/3, Horvát -, Erdei 8/6. Edző: Király Márió