Megnyerte a győri felkészülési tornát a Veszprém Kosárlabda Klub

A hétvégén egy Győrben megrendezett felkészülési tornán vett részt a Veszprém, amelynek elődöntőjében a Budafok ellen nyerni tudott szombaton (83-67), így a vasárnapi döntőben a SMAFC 1860 Soproni Egyetem ellen is nyert Alex Geddes legénységére.

A Veszprém Kosárlabda Klub összességében mindkét mérkőzését magabiztosan nyerte a hétvége folyamán, egyaránt 83-83 pontot szerezve. A döntőben szorosan indult a találkozó, ám a második és a negyedik negyedben is sikerült 9-9 pontot közé tennie a veszprémieknek a különbséghez, ezzel nagyarányú győzelmet aratva a szintén Zöld csoportos soproni alakulat ellen.


Fotó: veszpremkosar.hu

A csapat vezére mindkét meccsen a csapatkapitány, Szabó Péter volt, aki a Budafok elleni eldöntőben 12/3 pontot, 4 lapattanót, 3 szerzett labdát és 10 gólpasszt jegyzett (26 IBM), míg a SMAFC elleni döntőben 15/9 pont, 5 lepattanó és 10 gólpassz (28 IBM) fűződött a nevéhez, ezzel kiérdemelve a torna legjobbja (MVP) címét.

Alex Geddes, a Veszprém vezetőedzője a következőket nyilatkozta a tornagyőzelem után: ,,A mai győzelem többről szólt annál, mint ami az eredményjelzőn áll. A mai igazi győzelem valójában a pályán nyújtott teljesítményünk volt. A csapat hatalmas fejlődésről tett tanúbizonyságot, teljes mértékig az ellenkezőjét láthattuk annak, mint a Vasas ellen. A srácok egyénileg és csapatként is megmutatták, hogy mire képesek. Célunk volt, hogy megnyerjük ezt a tornát, ám ami engem sokkal boldogabbá tesz, az a pályán nyújtott teljesítmény, és az a fejlődés, amelyet ilyen rövid idő alatt elértünk. Jó dolog, hogy a fiúk magasba emelhették ezt a trófeát, hiszen ez egyértelműen visszaigazolja számukra, hogy érdemes volt elvégezni az elmúlt három hét kemény munkáját. Örülünk tehát a sikernek, de ez még csak a kezdet, ennél többet akarunk, és ennek jegyében folytatjuk a felkészülést a következő hetekben."

Veszprém Kosárlabda Klub – SMAFC 1860 Soproni Egyetem 83-60 (25-22, 21-12, 15-13, 22-13)
Felkészülési mérkőzés
Győr, Egyetemi Sportcsarnok
Játékvezetők: Horváth Alajos, dr. Magyari Tibor és dr. Popgyákunik Balázs

Veszprém: Prodanovic 7/3, Fábián 5, Takács 4/3, Szabó 15/9, Madár 13/9. Cserék: Birkás 4, Ratiani 22, Végh 2, Varga 9/9, Berdzenishvili 2, Szeifert. Edző: Alex Geddes

SMAFC: Rátvay 16, Flasár 9, Soós 8/3, Csátaljay 2, Bakk 11/3. Cserék: Mándity 5/3, Kalincsák 7/3, Gottlieb 2, Réti, Pongrácz. Edző: Farkas Dávid