Összeállt a Veszprém kerete az új szezonra

A Veszprém Kosárlabda Klub kerete szinte teljes egészében kialakult a 2023/24-es NBI/B Zöld csoportos bajnoki szezonra.

A csapat élére június végén kinevezett vezetőedző Alex Geddes és segítője, Naményi Márk egy rendkívül fiatal, ám annál nagyobb potenciállal bíró együttessel vághat neki az új idénynek. A csapat átlagéletkora, beleértve a két szakvezetőt is, huszonhárom év lesz.

A rutint ebben a szezonban is Szabó Péter csapatkapitány, Madár András és Szeifert Zalán fogja jelenteni. Rajtuk kívül továbbra is a bakonyi gárdát erősíti majd Birkás András, Nika Ratiani és Végh Mátyás.

Ugyanakkor távozott csapattól Orgona Gergő, aki a Piros csoportos Ceglédhez szerződött le. Promise Udomezue jövője még kérdéses az egyesületnél. A tehetséges fiatal játékos szeretné kipróbálni magát egy „A” csoportos gárdánál, amelynek lehetősége elé természetesen nem fog akadályt gördíteni a Klub. Amennyiben ez nem valósulna meg, úgy nem kizárt, hogy ősztől ismét veszprémi színekben lép majd parkettre a tizennyolc éves bedobó.

A Veszprémi Kosárlabda Klub öt fiatal tehetséget is szerződtetett. Itt folytatja pályafutását a huszonkét éves Fábián Szabolcs (5-ös poszt, 212 cm, 103 kg), aki Debrecenből érkezik. Hazatér a 2002-es születésű Takács Erik (4-es poszt, 200 cm, 88 kg), aki veszprémi nevelés, majd játszott az Alba Fehérvárnál és Kecskeméten.

Veszprémben játszik már az új idényben a szombathelyi nevelésű Varga Gergő is (3-4-es poszt, 192 cm, 82 kg). A 2003-as születésű bedobó Oroszlányból teszi át székhelyét a királynék városába. A Nemzeti Kosárlabda Akadémiától érkezik a szerb Todor Prodanovic (2004-es, 3-4-es poszt, 197 cm, 94 kg, valamint Georgiából Nikoloz Berdzenasvili (2005-ös, 5-ös poszt, 206 cm).