Kiesett a Veszprém Kosárlabda Klub

A Veszprém Kosárlabda Klub 88:76-ra nyert a Budafok ellen az oda-visszavágós osztályozó párharc visszavágóján. A győzelem ellenére a jövő évi szezont az NBI/B Zöld csoportjában kezdi meg a veszprémi együttes.

Siklós ziccerével indult a találkozó, majd bő egy perccel rá Madár egyenlített. Promise triplájával már a Veszprém vezetett. Szabó no-look passzából Orgona növelte tovább a különbséget, majd nem sokkal rá újabb közeli kosarat szerzett (5. perc: 2-9). Tursics triplája törte meg a hazai pontcsendet, majd egy támadással később szintén az ő kosarával már csak két pont volt a bakonyi előny. Szabó büntetői pontosak voltak. Fehér betörésére Szabó válaszolt hasonló módon. Ezután Piukovics és Birkás triplái váltották egymást. Erre Fehér is bedobott egy kintit, majd Orgona egy szép középtávolit. Piukovics hármasával egyenlítettek a hazaiak. Birkás nem hibázott a büntetővonalról, akárcsak Promise. Utóbbi nem sokkal rá egy szép ziccert is bedobott (10. perc: 18-24).

Piukovics hármasával folytatódott a meccs, ám egy perccel rá Szabó is betalált kintről, majd Promise dobott szép kosarat egy dobócsel után. Szabó egy büntetőt értékesített, ám utána bedobott egy triplát. Ezzel már tizenkét ponttal vezetett a Veszprém. Időt is kért a Budafok (14. perc: 21-33). Promise szép blokkja és támadólepattanója után Madár hármasával már tizenöt pont volt a vendégek fórja. Ekkor Promise szerzett kosarat, majd még egyet, ezzel a Veszprém ledolgozta a hátrányát, sőt összesítésben már egy ponttal jobban állt (16. perc: 21-40). Swanson töret meg ekkor a hazai pontcsendet. Ekkor Promise látványos kosarat szerzett, ráadásul faulttal együtt, és a büntetője is a helyére került. Ezzel már húsz ponttal vezetett a bakonyi gárda. Swanson büntetői is bementek, majd Tursics dobott egy ziccert. Ekkor pályára lépett a Veszprémben a bokasérülése után visszatérő Végh. Siklós jó büntetőivel tovább faragta hátrányát a Budafok, majd Swanson talált be faulttal együtt, amely a félidő utolsó kosara volt (20. perc: 33-43).

Madár és Fehér tripláival kezdődött a harmadik etap. Utóbbi egy büntetőt is bedobott, majd Siklós dobott egy kettest. Ekkor Promise zsákolt egyet, majd Szabó robogott ziccerig. Birkás távoli kosarával már tizennégy volt közte. Fehér technikaija után Szabó dobta be a büntetőt, majd az akcióból egy triplát. Ezzel ismét tizennyolc volt közte. Erre Madár is elsüllyesztett egy hármast (24. perc: 39-60). A hazai időkérés után Birkás alley-oop passzából Szabó talált be, majd egy leindítás végén Szeifert dobott saroktriplát, amivel huszonhat pontosra duzzadt a bakonyiak előnye. Madár blokkolta Swansont, ám nem sokkal később betalált a Budafok légiósa. Ekkor a Veszprém kért időt (26. perc: 41-65). A megbeszélés után Szabó középtávoli kísérlete ment be. Swansonnak és Siklósnak is egy-egy büntetője volt csak pontos, viszont jött Piukovics, és bedobott két triplát. Swanson, a negyed zárásaként, mindkét büntetőjét bedobta (30. perc: 51-67).

Piukovics hármasa indította el az utolsó tíz percet, majd Swanson dobott egy duplát. Erre Siklós dobott egy nagyon távoli hármast, amivel tíz pont alá csökkent a vendégelőny. Időt is kért Horváth Ákos (32. perc: 59-67). Piukovics újabb triplával jelentkezett. Ekkor Promise is bevágott egy távoli duplát. Garai ellen ítéltek sportszerűtlen szabálytalanságot, ami után Szabó mindkét büntetőt bedobta. Majd Madár is mehetett a vonalra, és ő sem hibázott. Ekkor Károly Máté kért időt (35. perc: 62-73). Birkás kosarával folytatódott a találkozó, ám pár támadással később Vujity-Zsolnay talált be. Promise kettesére Tursics hármasa volt a válasz. Erre jött Madár triplája, ám Garai is bedobta kintről (38. perc: 70-80). Az utolsó két percet Szabó szemfüles kosara indította, majd Madár vert be egy triplát, ezzel tizenöt pont volt a vendégelőny. Swanson két büntetőt is bedobott, ám Madár ismét egy kinti kosárral jelentkezett. Tursics duplája beszédült, Madár triplakísérlete viszont ekkor kimaradt. Tursics egy büntetőt dobott be, viszont Vujity-Zsolnay labdát szerzett, majd egy büntetőt ő is bedobott. Ezzel a Budafok nyerte a párharcot és kiharcolta a Piros csoportba való feljutást. A Veszprém a Zöld csoportban folytatja a 2023/24-es szezonban (40. perc: 76-88).

Férfi kosárlabda, NB I/B Piros csoport, osztályozó, 2. mérkőzés
Budafok - Veszprém Kosárlabda Klub 76-88 (18-24, 15-19, 18-24, 25-21)
Budafok, BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok
Játékvezetők: Jakab László Imre, Rózsavölgyi Alexandra és Józsa András Junior

Budafok: Tursics 13/6, Fehér 9/6, Siklós 12/3, Swanson 15, Lucey. Cserék: Vujity-Zsolnay 3, Garai 3/3, Rozs, Piukovics 21/21. Fekete. Edző: Károly Máté

Veszprém: Promise 22/3, Madár 22/18, Szabó 25/9, Birkás 10/6, Orgona 6. Cserék: Ráskai, Szeifert 3/3, Végh. Edző: Horváth Ákos