Ismét győzött a Lizards

A veszprémiek a másodosztályban még nem játszottak a Neumann csapatával, ám a kontratámadásokra berendezkedő hazaiak ellen a fiúk megtalálták a réseket, így magabiztos győzelmet arattak.

Érdekes módon, a kezdés után a hazaiak kb. 1 percig tartó nagy rohamot indítottak, mely alatt a veszprémi térfélen folyt a játék, de a labda igazából egyik csapatnál sem volt. Ezután mintegy varázsütésre megváltozott a játék képe, a pálya szinte felborult. A hazaiak térfelén folyt a játék, labdabirtoklásuk minimálisra csökkent, köszönhetően a folyamatos veszprémi letámadásnak. Jó néhány ordító vendég helyzet után végül a 7. percben Tölgyesi szerezte meg a gyíkok vezető gólját, miután a kapu előtt tömörülő védők és ütők erdején áthámozva magát a hálóba lőtt (0-1).

A 9. percben a hátvédként szereplő Fergelt a csatárok gólképtelenségét megelégelve, és eddig titkolt képességét megcsillogtatva, átszólózta magát 3 neumannos játékoson, és közelről irgalmatlan erővel bevarrta a labdát (0-2). Ezután továbbra is folyamatosan dolgozta ki (és hagyta ki) a helyzeteket a VESC, egészen a 18. percig, amikor is Sütöri átadása után Cseh is megszerezte végre első bajnoki gólját (0-3) . A harmad végén sajnos érezhetően lanyhulni kezdett a veszprémiek szorítása. Ez abban is megmutatkozott, hogy az addig teljesen térfelére szorított hazai csapatnak sikerült kétszer is a vendég kaput veszélyeztetnie. Biztos előnyt sikerült szerezni a második harmad előtt, de a helyzeteket sajnos igen rossz százalékkal használta ki a csapat.

A második harmad közepéig az általános koreográfia nem sokban változott, bár az talán elmondható, hogy a tavaly még Ob1-ben játszó Vörös harcba vetése révén a kartaliak védelme masszívabb lett. A kartali térfélen folyó tíz percnyi meddő ostrom után a 31. percben Tölgyesi-Balogh összjáték után utóbbi lőtt gólt (0-4). Nem sokkal később Fergelt jutott a büntetőpadra kezezésért, de 4 az 5 elleni játékban is a Neumann kapuja előtt alakultak ki helyzetek.

Egy veszprémi labdaszerzést követően Sütöri vezette egyedül kapusa a labdát, már a kapust is kicselezte , de az üres kapuba már nem tudta beütni, mert az ugyancsak gólra törő Tölgyesivel komikus módon letarolták egymást. Végül egy újabb labdaszerzést követően Tölgyesi és Balogh sakk-matt gólt lőttek, tovább növelve az előnyt emberhátrányban is (0-5). Alig egészült ki a Veszprém, a 35. percben Fergeltet megint kiküldték a játékvezetők, ezúttal lökésért. Két életveszélyes ellentámadásból megint növelhették volna előnyüket a gyíkok, de a kimaradt helyzetek után egy veszprémi kapu mögé játszott labdát, az ott álló hazai játékos a hálóba "flikkflakkozott" (1-5).

Sovány egy góllal sikerült csak növelni az előnyt, így az utolsó harmadra még mindig nem lehetett "hátradőlni", bár az ellenfél nem sok jelét mutatta annak, hogy egy nagy fordítás lógna a levegőben.
A nyomasztó mezőnyfölény és a helyzetek továbbra is megvoltak, a 44. percben Balogh növelte 5 gólosra a különbséget Kuti passzából. A harmad felénél aztán végleg megroppant az egyre jobban elfáradó hazaiak ellenállása. Az 50. percben a Tölgyesi-Balogh duó volt újra eredményes, majd a szemfüles Kolossváry pofozta be Dallos kapusról kipattanó lövését (1-8).

Az 52. percben Fergelt passzolt a kapu előtt helyezkedő Kolossváryhoz aki ezúttal sem hibázott (1-9). Szépségtapaszként a hazaiak részéről Sármány lőtt nagy gólt a hosszú felsőbe (2-9), majd az 54. percben Török sarokból visszaadott labdáját zúdította Knór kapásból a jobb felső sarokba, a meccs gólja címet kiérdemelve (2-10). A hátralévő időben Kovács edző új sorösszeállításokkal kísérletezett.

A két héttel ezelőtti nyögvenyelős győzelem után Kovács edző tanítványai ismét magabiztos győzelmet arattak. Szinte az egész csapat dícsérhető, az egyetlen fájó pont talán a számtalan kihagyott 100%-os gólhelyzet... A csapat két pontszerző ásza megint Balogh és Tölgyesi voltak, akiket úgy tűnik nem nagyon lehet majd megszorítani idén a kanadai táblázaton. A csapatban ezúttal kezdőként lépett pályára Csomor kapus, aki amikor kellett a helyén volt, bár sok bravúrt ezen a napon nem kellett bemutatnia.

Neumann Kartal FSE B - VESC Lizards 2-10 (0-3, 1-2, 1-5)

Veszprém Lizards SE: Kanczler (kapus) , Csomor (kapus) - Balogh (2+1), Cseh (1+0), Dallos (C) (0+1), Fergelt (1+1), Kis Sz., Kiss Z., Knór (1+0), Kolossváry (2+0), Kuti (0+1), Sütöri (0+1), Tóth, Tölgyesi (3+1), Török (0+1); 
edző: Kovács Tamás