Idegenben nyertek a Gyíkok

A floorball OB1/B alapszakaszának második fordulójában a Rudas csapatához, Dunaújvárosba látogattak a gyíkok. Az első bajnoki mérkőzésen alkalmazott egész pályás letámadás pozitív tapasztalatai alapján ezúttal is egyből ellenfelének rontott a Veszprém.

A várva-várt gyors gól azonban nem született meg, ellenben az acélvárosiak - mondhatni szokás szerint - megszerezték a vezetést, pedig mindenki fogadkozott, hogy ezúttal nem kerülhet előnybe a Rudas, mivel az általában megsokszorozza erejét. (A felszabadítani igyekvő Knór ütőjéről szerencsétlenül középre pattant a labda, a legközeleb álló hazai játékos pedig a lábak között kapuba juttatta (1-0)). A veszprémi lendület nem tört meg, viszont ideges lett a csapat játéka, ami a helyzetkihasználáson is meglátszott. Sütöri centerezését követően Kiss Z. gólja (1-1) nyugtatólag hatott, de a görcsösséget nem tudta teljesen feloldani.

Továbbra is kimaradtak a helyzetek, amiben a parádés védéseket bemutató újvárosi kapusnak is komoly része volt, illetve a szerencse sem állt a Veszprém mellé, például amikor Sütöri lövése a felső lécen csattant. Bár több helyzet adódott a vendégek előtt, a hazaiak kontrái is életveszélyesek voltak, többször szükség volt Kanczler védéseire. A harmad második felében jártunk már, amikor sikerült átvenni a vezetést: Tölgyesi eresztett meg életerős lövést, ami a Rudas kapusáról még kipattant, de az ott álló Török a hálóba passzolt. (2-1). Úgy tűnt a gól felszakít minden gátlást, mivel pár perccel később végre Tölgyesi is betalált (3-1). Bár további helyzetek is adódtak, nem sikerült növelni az előnyt a harmad végéig. Azonban úgy tűnt, a letámadással nyomás alatt tartott és komoly iramra kényszerített Rudas végül felőrlődik a harcban.

A második játékrészben egy ideig még minden ott folytatódott ahol az elsőben abbamaradt. Balogh-Tölgyesi összjáték után utóbbi betalált, amivel már(1-4) három gólra nőtt a gyíkok előnye. Néhány helyzet még kimaradt az újvárosi kapu előtt, de nem sokkal később az RFT szépítő gólt szerzett egy szép keresztpassz után (2-4). Ez tipikusan az a gól volt, ami "nem egyet ér", hanem vagy hármat, mert mikor már kezdett volna volna megtörni az ellenfél, újra elhitték hogy van keresnivalójuk. Fél perc sem telt el, újabb gól Kanczler hálójában. A gólszerző Rudas játékos ezúttal egyedül cselezte át magát a megtörten ténfergő veszprémi védelmen (3-4). Kovács edző jó érzékkel azonnal időt kért, de a pillanatnyi sokk kiheverésén túl nem sikerült rendet tenni a pályán.

Kaotikus volt a gyíkok játéka, az ellenfél jól szűrt, és sok veszélyes támadást indított. Hiába játszhatott 5 a 4 ellen a VESC egy durva szabálytalanságot követően, az újvárosi Kovács a veszprémi hátvédek szerencsétlenkedését kihasználva kigyenlített (4-4). Nagy iramban folytatódott a küzdelem, de sajnos már látszott, hogy a fizikailag jól felkészített ellenfél ettől nem fog megtörni, nem fognak elfáradni. Balogh góljával ismét a vendégek jutottak előnyhöz (4-5) de a jól küzdő és vérszemet kapott Rudast nem fogta meg a találat, a harmad végéig egyenlíteni tudott (5-5).

Az utolsó harmadot bevezető szokásos veszprémi csatakiáltásnál érződött, hogy mindenki átérezte, amit eddig mutatott a csapat az nem lesz elég, több kell. Török gólja (passz:Kuti) után ismét előnyben voltak a gyíkok (5-6). Néhány perccel később pedig Fergelt nyargalt végig a bal oldalon, és a késve elé lépő védők mellett a hálóba bombázott, 2 gólosra növelve a vendég előnyt (5-7). A hazai csapat becsülettel küzdött tovább, de Tölgyesi szépségdíjas góljával (Török lőtt beadását kb. térdmagasságban ütötte kapásból a hálóba) az utolsó 5-6 percbe lépve már 3 góllal vezetett a Lizards(5-8).

Nem sikerült sajnos ezzel a megnyugtató előnnyel zárni a mérkőzést, mivel négy perccel a befejezés előtt egy középen üresen hagyott Rudas játékos betalált (6-8). Megint "felturbózta" a hazaiakat a gól, beszorultak a bakonyiak. Másfél perccel a vége előtt egy távoli lövés utat talált a kapu előtt tömörülő emberhalmazon keresztül a veszprémi kapuba (7-8), így az utolsó másodpercek idegőrlő küzdelemmel teltek.

A szoros eredmény ellenére összességében megérdemelt győzelmet aratott a múlt hetihez képest ezúttal gyengébben teljesítő Veszprém. Hozzá kell tenni, hogy egy nagyon masszív, szívós, harcos ellenfelet sikerült két vállra fektetni, akik bár jelenleg a tabella végén tanyáznak, de biztos nem ott fejezik be a bajnokságot. 

Rudas Dunaújváros FT - VESC Lizards 7-8 (1-3, 4-2, 2-3) 

v: Feicht, Gálosi
Veszprém: Kanczler (kapus) , Csomor (kapus) - Balogh (1+1), Cseh, Dallos (C), Fergelt (1+0), Kis Sz., Kiss Z. (1+0), Knór, Kolossváry, Kuti (0+1), Sütöri (0+1), Tóth, Tölgyesi (3+1), Török (2+1); 
edző: Kovács Tamás