Sportos napot zárt a Műszaki Informatikai Kar

A "Programozzunk sportosan" elnevezésű rendezvény sportági palettáján helyet kapott a kispályás foci, a kosárlabda, a tollaslabda, az asztalitenisz, és a futás, a szellemi sportok kedvelői pedig sakkversenyen vehettek részt. A nevezéseket a kar nevéhez és profiljához híven e-mailben kellett leadni.

A rendezvény két fő helyszínen zajlott: az Egyetemi Stadion és az egyetem I épülete jelentette a központot. Minden sportágban érmeket osztottak a szervezők, és külön díjazták a legsportosabb hallgatót is. Idén Szikszai Csaba volt a legeredményesebb, az ő neve is felkerült a kar vándorserlegére.

A sportversenyeken nemcsak a hallgatók, hanem a kar oktatói, dolgozói és kutatói is részt vettek, ezzel mutatva példát a jövő generációinak.

- Több mint 100 nevezőt regisztráltunk, minden meghirdetett sportágban többen neveztek, mint vártuk. Ez volt az első próbálkozásunk, hogy mindkét félévben megrendezzük a sportnapot, a nevezői létszám igazolta, hogy van rá igény – mondta Mészáros Péter, a rendezvény egyik főszervezője.

Eredmények

Labdarúgás: 
1. Sevillamos 
2. Qtyák 
3. Spartans

Tollaslabda: 
1. Domán Rajmund 
2. Szikszai Csaba 
3. Lép Gergő

Kosárlabda: 
1. Öcsisajt 
2. B˘3 
3. Bükkmakk

Asztalitenisz: 
1. Barát János 
2. Takács Levente János 
3. Szász Balázs Mihály

Sakk: 
1. Barát János 
2. Keszi Attila 
3. Nagy Atila

Futás: 
1. Takács Levente János - 00:58.40 
2. Kovács Balázs - 01:00.88 
3. Szikszai Csaba - 01:01.92