Pannon Kupa: idén Marian Cozma emlékére

Négy nemzeti csapat részvételével rendezik meg a rangos kézilabdatornát október 29-31 között, a magyar válogatott mellett a román, a tunéziai és a szerb csapat vendégeskedik nálunk. A februárban tragikus körülmények között elhunyt kiváló sportember, Marian Cozma emlékének ajánlották fel a szervezők a tornát, ennek megfelelően a hivatalos megnevezés: Pannon Kupa – Marian Cozma Emléktorna.

A gyakorlás és a közönség kiszolgálása a cél

- A világbajnokságon bizonyított keretből 13 játékos vesz részt a tornán, néhány új játékost is kipróbálok. Krivokapic most szerepel először, őt Nagy László ujjsérülése miatt hívtam be a csapatba. Mindenki játéklehetőséget fog kapni, a 19 fő között nincs kizárólag védőspecialista, így várhatóan minden játékos részt fog venni a támadásokban is. Gaál Gyula hosszú kihagyás után fog visszatérni a keretbe, melyet 16 játékosra fogok leszűkíteni – mondta Csoknyai István, a magyar válogatott új szövetségi kapitánya.

- Nagy megtiszteltetés számomra a magyar válogatott csapatkapitányának lenni, igyekszem meghálálni a bizalmat. Ezen a tornán lesz lehetőségünk jobban megismerni egymást, és új dolgokat belevinni a játékba. Minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk, meglátjuk, mire lesz elég, de szerintem a szurkolók nem fognak csalódni. Furcsa érzés lesz a szerb válogatott ellen játszani, de tisztában vagyok a feladatommal – mondta Nikola Eklemovic, a magyar válogatott új csapatkapitánya.

- Megnézzük az EB előtt, hogy hol tart a csapat, kemény ellenfelek ellen várhatóan jó mérkőzéseket fogunk játszani. Kevés az idő ahhoz, hogy igazán összeforrjon a csapat, nehéz lesz az elvárásokat teljesíteni. Biztos vagyok benne, hogy mindenki maximálisan oda fogja tenni magát – mondta Iváncsik Gergő, a magyar válogatott és az MKB Veszprém balszélsője.

A klub hivatalos tájékoztatása alapján Pannon Kupa – Marian Cozma Emléktorna mérkőzéseire (09:45 Tunézia-Szerbia és 12:00 Magyarország-Románia) jegyek vásárolhatók az Aréna jegypénztárában, illetve interneten. Az MKB Veszprém KC éves bérletei érvényesek az Emléktornára. A már megváltott bérletes jegyeket az Aréna pénztárában visszaváltják.

Az emléktorna sajtótájékoztatóján bemutatkozott az MKB Veszprém KC új, hivatalos honlapja, az új üzemeltetőket Sevinger Zsolt, főszerkesztő képviselte.

Folyamatosan fejlődik az oldal

- Tisztában vagyunk vele, hogy nagy fába vágtuk a fejszénket, de úgy gondoljuk, hogy a csapatnak szüksége van egy igényes, a szurkolókat és a médiumokat egyaránt kiszolgáló honlapra. Mátrai Tamás kollegámmal ketten látjuk el a főszerkesztői teendőket, egy ötfős csapat dolgozik a honlap üzemeltetésén. Nemcsak a weboldalon keresztül kívánjuk népszerűsíteni a kézilabdacsapatot, hanem közösségi portálokon keresztül is. Folyamatosan fejlesztjük az oldalt, a legnagyobb lépés az online közvetítés bevezetése lesz. A sajtóval interaktív együttműködést tervezünk, ezért anyagaink felhasználása esetén kérjük a forrás megjelölését és egy e-mailben történő visszajelzést is – mondta Sevinger Zsolt, az mkbveszprem.eu főszerkesztője.

A Hajráveszprém.hu csapata üdvözli az új honlap létrejöttét, sok sikert kíván a szerkesztőgárda munkájához.