A Veszprém nyert, a Szeged kikapott

Teltház, 2000 ember előtt fogadta a bajnoki címvédőt a csurgói gárda, remek hangulat és motivált hazai csapat várta a veszprémieket. A hazai csapat otthonában az idei bajnokságban még nem tudott győzni senki, így jó mérkőzésre volt kilátás.

A vendég csapat szervezett védekezését nehezen tudták áttörni a hazaiak, így az első félidő végére nyolc gólra növelte előnyét az MKB Veszprém (12:20). A második félidőben már csak az eredményt kellett megtartania a veszprémi csapatnak, végül kilenc góllal nyertek, ami a hazaiak számára is egy elfogadható eredmény. (27:36)

A veszprémi csapatból Fazekas és Sesum végigjátszotta az egész mérkőzést, amivel meccshiányukat tudták pótolni. Vilovski és Sulic megosztották a mérkőzést, nagyjából egy-egy félidőt játszottak. A legtöbb gólt a Kielce elleni mérkőzésen is remeklő Vujin szerezte. 

Mérkőzéstükör

- A Csurgó 3 pontot veszített a bajnokságban, a nyár folyamán jelenősen javította a játékosállományát. Buday Dániel vezetésével egy skandináv stílushoz hasonló támadó- és védőjátékot alakítottak ki. Játékosaim komolyan vették a felkészülést, a rendkívül feszes védekezésünk megfelelő taktikai válasz volt az ellenfél támadásaira. Koncentráltan játszottunk, így relatíve nagy különbséget sikerült elérnünk az első félidő végére. Nem tudtak leindítani minket a második félidőben sem, ami a Csurgó másik nagy taktikai fegyvere, így végül kilenc góllal tudtunk nyerni – értékelt Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC mesteredzője.

A következő mérkőzését szombaton 18:00-tól játssza a csapat a Veszprém Arénában, a megyei rivális, Balatonfüred csapata érkezik a királynék városába. 

Csurgó KK - MK Veszprém KC 27:36 (12:20)

Csurgó KK: Nikolic - Fodor 3, Dömös 4, Józsa 2, Buday, Frey T. 4, Császár 1. Csere: Hudák(kapus), Oláh 4, Gelley 3, Kemény 1, Szabó 1, Kökény 1, Cifra 3.
Edző: Buday Ferenc.

MKB Veszprém KC: Fazekas - Iváncsik T. 2, Vujin 11 (3), Sesum 7, Sulic 4, Terzic 2, Iváncsik G. 3. Cserék: Vilovski 2, Gulyás 1, Perez 3, Lushnikov, Lapcevic 1.
Edző: Mocsai Lajos

Hétméteresek: 0/0 ill. 4/3
Kiállítások: 2 ill. 4 perc

A Pick Szeged csapata óriási meglepetésre nyolcgólos vereséget szenvedett a Kecskemét otthonába, mely Vladan Matics állásába került. Matic vezetésével a Pick Szegednek 2007-ben sikerült megtörnie a veszprémiek nagy sorozatát, és bajnokságot nyerniük. Szombaton éppen a Csurgó ellen játsszanak a szegediek, közben a csapat vezetősége lázasan keresi Matics utódját.

Kecskemét–Pick-Szeged 40–32 (20–15)