Vácra utazik a csapat

A bajnokság negyedik helyezettjének otthonában lép pályára pénteken a Veszprém Barabás KC.

A Hunnia elleni hazai győzelem, és az újabb két pont begyűjtése megfelelő magabiztosságot adhat a veszprémi kézis lányoknak, így a hét pontot begyűjtő, remek játékerőt képviselő hazaiak ellen felveheti a versenyt a csapat.

Több rutinos játékos is játszik a váci csapatban, elég csak Tóth Tímea, Herr Orsolya vagy Lucia Uhráková nevét megemlíteni. A Hunnia, a Kiskunhalas és a Dunaújváros legyőzésével, három győzelemmel állnak a bajnokságban, és a legutóbbi fordulóban elhoztak a Hódmezővásárhely otthonából is egy pontot. A Győr és a Fehérvár győzte le őket, ebbe a sorba igyekeznek beállni a veszprémi lányok is péntek este. Két veszprémi játékos is volt csapata ellen lép pályára, Ábrahám Szilvia és Veszeli Judit remélhetőleg kihasználja jó helyismeretét Vácon.

Tudunk meglepetést okozni

- A mérkőzés esélyese a váci csapat, amit megfejel a hazai pálya előnye is, de bízunk benne, hogy tudunk meglepetést okozni. Fehérváron jól játszottunk, ami már mutatja, hogy idegenben is tudunk jó formát mutatni. Nagy kérdés, hogy a védekezésünkkel hogyan tudjuk tartani az ellenfél beálló- és átlövőjátékát, emellett gyors indításgólokat kell szereznünk. A magas védőfal ellen jó átlövőteljesítményre van szükségünk, ezen sokat dolgoztunk a héten, így ez az egyik legfontosabb elvárásom – mondta Gyurka János, a veszprémi csapat mestere.

Egy igazi testvércsatát is láthatnak a nézők Vácon, a Gertsmár-testvérek csapnak össze a pályán. Renáta, a veszprémiek csapatkapitánya külön figyelemmel készül a mérkőzésre, feltüzeli őt a különleges helyzet. Ritkán kerülnek össze szemtől szembe, hiszen Renáta átlövő pozícióban játszik, míg testvére, Szilvia balszélső, de az egészséges rivalizálás megvan közöttük. 

A győzelemre koncentrálnak

- Két éve játszunk más-más csapatban, azóta tart a testvérpárharc. A nyert meccseket tekintve pont döntetlen az állás, remélem, hogy sikerül átvennem a vezetést. Szurkolok, hogy jól menjen a játék, de a két pontot el akarjuk hozni. A Vác jó játékerőt képvisel, válogatott játékosokkal, de kitűztük a célt, és mindenki csak a győzelemre koncentrál. Úgy utazunk el, hogy boldogan akarunk hazajönni – mondta Gertsmár Renáta, a VBKC csapatkapitánya.

A mérkőzés 18:00-kor kezdődik Vácon, a városi sportcsarnokban. (Vác, Bán M. u. 3.)