Ellenállhatatlanul játszott a csapat

Két idegenbeli BL-mérkőzés után végre hazai közönség előtt is bemutatkozott férfi kézilabdacsapatunk, a vendég a Löwen csapatával idegenben meglepetésre ikszelő lengyel Kielce csapata volt. Szimpatikus és lelkes szurkolótábor kísérte el a lengyel csapatot, egy vállalkozó kedvű Kielce-drukker a hazai B-közép soraiban buzdította kedvenceit, mint ahogy a vendég táborban is feltűnt néhány piros sálas veszprémi szimpatizáns.

Ahogy Gulyás Péter megjósolta, a teltházas találkozón a hazai szurkolótábor belehajszolta a mérkőzésbe a csapatot, és Sulic vezérletével alig hat perc játék után már 6:1-re vezetett az MKB Veszprém, így a vendégek edzője kénytelen volt időt kérni.

A lengyel csapat átmenetileg feljött három gólra (7:4), de a Mocsai-legénység 8-5-nél egy ötgólos sorozatot produkált, és Ivácsik Tamás (2), Sulic, Perez és Iváncsik Gergő góljainak köszönhetően máris 13:5 állt az eredményjelzőn.

Igyekezett visszajönni a mérkőzésbe a vendég csapat, és elsősorban Vitalij Nat találatainak köszönhetően le is dolgoztak három gólt. (13:8) Az ötgólos előnyt a félidő végéig sikerült tartania a veszprémi srácoknak Peric remek védéseivel, illetve Sulic, Vujin és Terzic találataival. (16:11)

A szünetben rendezte a sorokat a vendég csapat, és nem tett le a győzelemről. 17:13-nál feljöttek négyre, de Gulyás, Terzic és Sulic góljaival hétre tudta növelni előnyét a veszprémi gárda. (21:14)

Nem roppantak össze a lengyelek, és ismét feljöttek négyre (23:19), de közelebb már nem tudtak kerülni. A félidő közepétől felváltva estek a gólok, rendre öt-hat találat volt a két csapat között a különbség. Hazai részről Vujin remekül elkapta a fonalat, alig több mint tíz perc alatt ötször vette be a lengyel kaput.

Az utolsó hat percből négyet emberhátrányban töltöttek a veszprémiek, de a határozott védekezésnek és Vujin találatainak köszönhetően nem tudtak közelebb kerülni a lengyelek. (31:25) Az utolsó két percben Peric újabb bravúrokat mutatott be, és Perez átlövés gólját követően Vujin koronázta meg a saját és a csapata teljesítményét egy hatalmas erejű, a kapu bal felső sarkában landoló lövéssel. (33:26)

Mérkőzéstükör

– Szeretnék gratulálni a hazai csapatnak. Próbáltunk egyenrangú partnerek lenni, de nem sikerült. Az első pár percben eldőlt a mérkőzés. A magyar csapat nagy tapasztalatokkal rendelkezik, komoly játékerőt képvisel, ezért van esélye bejutni a legjobb négy csapat közé – értékelt Bogdan Wenta, a Kielce edzője, Mocsai Lajos korábbi tanítványa.

– Gratulálok a Veszprémnek a győzelméhez. Nagyon készültünk a mérkőzésre, végig harcoltunk, de ma ez nem volt elég. Rosszul kezdtük a mérkőzést, indításokból sok gólt kaptunk, végig futnunk kellett az eredmény után – mondta Rastko Stojkovic, a Kielce játékosa.

– Nagyon nagy hiba lett volna lebecsülni a lengyel csapatot. Ismerem Bogdan Wenta edzői filozófiáját és küzdeni tudását, habitusát. Az előző két BL-meccsünkön az első tíz percben aludtunk, most viszont már az elején szerencsés indításgólokból tudtunk előnyt szerezni. Még nem vagyunk azon a színvonalon, amire ez a csapat képes. Nagyon örülök a 33 lőtt gólnak, Peric és Sulic remek teljesítményének. Vujin viszonylag rossz kezdés után a második félidőben óriási gólokat lőtt. Minden mérkőzésnek megvannak a hősei, ebbe a meccsbe életveszélyes lett volna belenyúlni. Csodálatos kézilabdaesténk volt két kiváló csapat részvételével – értékelt Mocsi Lajos, az MKB Veszprém KC mesteredzője.

– Gratulálok a Kielcének, kemény, erős csapat, ezt bizonyította a Löwen ellen is. Sokat készültünk erre a mérkőzésre, jól kezdtünk, sok gólt szereztünk indításból Peric védéseinek köszönhetően. Öröm volt ismét Veszprémben játszani, köszönjük a szurkolók buzdítását – mondta Marko Vujin, az MKB Veszprém KC jobbátlövője.

A csoportmérkőzések folytatódnak, a következő ellenfél idegenben a szlovén Gorenje Velenje csapata lesz november 7-én 18:15-kor.

MKB Veszprém KC–KC Vive Targi Kielce 33:26 (16:11)

Veszprém, 5000 néző. Vezette: Kouz, Zhoba (ukránok)
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 2, Sulic 7, Lapcevic 1, Lushnikov 2, Terzic 4, Iváncsik G. 3. Csere: Eklemovics 1, Vujin 7, Perez 3, Sesum, Gulyás 3, Vilovski
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Kielce: Cleverly – Piwko 1, Jurasik 2, Rosinski 5, Stojkovic 7 (2), Konitz 1, Nat 4.
Csere: Kubisewsky (kapus), Grabarczyk 1, Zoltak 3, Knudsen 2 (2), Glinski, Kuchczynski, Krieger
Vezetőedző: Bogdan Wenta
Kiállítások: 14, ill. 8 perc
Hétméteresek: –, ill. 5/4