Megszakadt a rossz sorozat

Négy vereség után újra megízlelte a győzelem ízét a VESC NB2-es férfi kézilabdacsapata. A megyei rivális Pápát fektették két vállra.

Az elmúlt hetek rossz játékát feledve, magabiztos győzelmet aratott a VESC férfi kézilabda csapata a Bakonyerdő-Elmax VSE csapatával szemben. A megyei derbin nyolcgólos csapást mért ellenfelére és ezzel megszerezte első győzelmét a négy vereséget követően.

Az első félidőt a Pápa csapata kezdte és meg is szerezte a vezetést Takács büntetőből szerzett találatával (0:1), majd Farkas duplájának és Czinczás hét méteresből szerzett góljának köszönhetően átvette a hazai csapat a vezetést.(3:2) A két gárda egészen a félidő közepéig fej-fej mellett haladt, 5:5, 6:6, majd 8:8, utána viszont megindulni látszott a veszprémiek szekere. A remek kapusteljesítmény, a kemény védekezés, illetve a sikeresen kivitelezett támadások következményeként öt góllal elhúzott a VESC.(13:8) Ez a differencia a félidő vége felé haladva egyre csak nőtt és a játékrész végére kialakult a hét találatnyi különbség.(19:12)

A fordulást követően Czinczás duplázott, majd a túloldalon újabb büntetőt értékesítettek a vendégek.(21:13) Németh P.- Huszti-Vígh trió szétszedte a védelmet és a sorozatos indításokkal tovább növelte előnyét. Több alkalommal tíz is volt a két csapat között, ám állandósulni mégis a 7-8 gólos különbség látszott. A sípmesterek idokolatlanul sok hétméterest, illetve kettő perces büntetést osztottak ki mind a két csapatnak, de így legalább meg tudták előzni a nagyon kemény játékot.Több alkalommal is labdát szereztek Huszti-mester tanítványai és odafigyelve, okosan kézilabdáztak, bár a végére kicsit elfáradtak és így csak a nyolc gólos, 38:30-as arányú győzelem maradt.

VESC - Bakonyerdő-Elmax VSE 38:30 (19:12)