Női kézilabda két iskolában

Az Ipariban és a Simonyiban is megkezdődtek az utánpótlás edzések Földes Viktória irányításával heti egy-egy alkalommal.

Az Iparival kötött együttműködési megállapodástól a Veszprém Barabás KC alelnöke, Barabásné Adonyi Szilvia és az Ipari Szakközépiskola és Gimnázium igazgatója Irányi László is sokat vár, és már el is kezdődött az érdemi munka a középiskolás diákokkal. Ezzel párhuzamosan előkészítették a Simonyiban is az edzéslehetőséget a felső tagozatos gyerekek számára.

Az iparisoknak a Belvárosi Sportcsarnokban, a VBKC balszélsője, a csapatban Gyapinak becézett Földes Viktória tartja a foglalkozásokat. A sportcsarnok telítettsége miatt egyelőre heti egy alkalommal folynak az edzések szerda reggelenként a Veszprém Barabás KC utánpótlás csapataiban is foglalkoztatott lányok számára.

- Kis csoportban dolgozunk az Ipari kézilabdás osztályába járó lányokkal, akik az ifi és a serdülő csapatunkban is játszanak, így ez egy kiegészítő foglalkozás számukra. Elsősorban az egyéni képzésre megyünk rá, a védekezést, a cselezéseket gyakoroljuk. Heti egy alkalom elég kevés, de azt szoktam kérni a lányoktól, hogy az itt megtanultakat a többi edzésen is próbálják hasznosítani. Ez az edzés jó gyakorlási lehetőség nekik is és nekem is, miután befejezem a pályafutásomat, szívesen edzősködnék. Szombathelyen testnevelő tanárként végeztem, és sportedzői végzettségem is van, de jelenleg a fő a feladatom az, hogy a felnőtt csapatban, játékosként hozzam ki magamból a maximumot – mondta a csapat hivatalos honlapjának Földes Viktória.

A héten elindultak az edzések a Simonyi általános iskolában is, ahol Gyapi felső tagozatos gyerekekkel, 6-7. osztályosokkal foglalkozik. Heti egy alkalommal, nulladik órában folynak az edzések, már az első foglalkozáson 15 lány vett részt.