Tartalékosan sem találtak legyőzőre

A Tatran Presov elleni Barátság kupa mérkőzésen egygólos győzelmet aratott a több kulcsjátékosát nélkülöző MKB Veszprém csapata.

Az MKB Veszprém csapata korán kelt útra, hogy a Barátság Kupa keretein belül megmérkőzzön a Tatran Presov csapatával Eperjesen. A csapat több kulcsjátékosa - Marko Vujin, Carlos Perez, Renato Sulic, Eklemovics Nikola és Dejan Perics- itthon maradt és este Csoknyai István vezetésével edzésen vett részt, Császár Gábor pedig Achilles problémái miatt nem lépett pályára - számolt be a klub hivatalos honlapja.

Mintegy 600 néző előtt kezdődött a találkozó, melyen az MKB-nál Luzsnyikov viselte a csapatkapitányi karszalagot. 8-8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, aztán megugrott az Eperjes, az első negyedóra végén már 13-9-re vezetett, Mocsai Lajos időt is kért. Hatott a fejmosás, az MKB rendezte sorait, 17:17-nél - Terzic hatodik góljával - utolérte a házigazdákat , sőt, a félidő végére a vezetést is átvette a Veszprém (19:21).

A második félidőben tartotta előnyét a csapatunk (22:25), majd kapkodóvá vált a játék, mindkét csapat sokat hibázott. Urban kiállítása után Zsenyának is villant a piros, a Tatran kiegyenlített (35:35). A rendkívül izgalmas végjátékban 2 perccel a vége előtt Korazija talált be (35:36), a legvégén a Presov a kapus helyett mezőnyjátékost hozott be, az utolsó pillanatban lövő hazai játékost Vilovszki faultolta, a piros neki is egyből villant.

A vége 35:36, szenzációs győzelmet aratott a több kulcsjátékosát nélkülöző Veszprém.

tatran presov - mkb veszprém kc 35:36 (19:21)

Tatran Presov: Krupa - Marusek Tomas, Mazár 5, Urban 3, Géci, Krok , Kristopans 3, Babjak , Radcenko 2, Tumidalsky 2, Mikéci 1, Sobol 4, Menkovvic 2, Pekár 4 , Antl 9, Popcak, Dudás.

MKB Veszprém: Fazekas - Gulyás 1, Laluska 9, Terzic 10, Iváncsik G, Liszkai, Andorka, Lushnikov, Iváncsik T. 2 , Vilovski 5, Császár , Nagy K. 7 , Korazija 2, John.

Kiállítások: 12 perc + 1 piros, ill. 14 perc + 2 piros.
Hétméteresek: 4/3 ill. 3/2.