Kiszenvedett győzelem

Nem játszott jól, de megszerezte a létfontosságú két pontot a Siófok ellen a Veszprém Barabás KC csapata. A hazai oldalon Veszeli Judit, a vendégeknél pedig Szepesi Ivett volt a legeredményesebb, előbbi 8, utóbbi 9 gólig jutott.

Egy gyors hétméteressel Szepesi révén már az első percben gólt szereztek a vendégek, a hazaiak kétszer is egyenlítettek, majd Mehlmann révén átvette a vezetést a Barabás. (3:2) Egy gyors gólváltást követően, 4:3-as veszprémi vezetésnél Szepesi vezérletével hármat dobott a Siófok (4:6), Gyurka János azonnal időt kért. A veszprémiek mesterének sikerült megnyugtatni a csapatot, Mehlmann és Koroknai góljaival fordított a VBKC. (7:6) A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, de 9:9-nél megállt a siófoki gólgyártás, Koroknai találata után a bátran játszó veszprémi átlövő, Veszeli Judit hármat lőtt zsinórban, és máris négy góllal vezetett a Barabás. (13:9)

A gyorsan megszerzett előny leginkább a hazaiakat zavarta meg, támadásban teljes tanácstalanság jellemezte a játékot, az eladott labdáknak köszönhetően könnyű gólokat szerzett a Siófok. A első félidőben 6 gólt szerző Szepesi kihasználta a lehetőségeket, Bloj találatával pedig már csak egy gól volt a differencia. (14:13) Jókor jött Ábrahám találata, de Valovics büntetőből válaszolt, és csak Király bravúros védésén múlt, hogy nem egyenlítettek a vendégek. A kontrából remekül indult Koroknai, át is ejtette a kapust, de a dudaszó gyorsabb volt, mint a kapuba behulló labda, így maradt az egygólos hazai előny a szünetre. (15:14)

A második játékrész elején mindkét csapat határozottabb védekezéssel rukkolt elő, így az első öt percben egyedül Veszeli tudott gólt szerezni. A folytatásban a veszprémiek továbbra is keményen és eredményesen védekeztek, támadásban pedig Farkas remekelt, duplájával már 18:14 volt az állás. Tovább növelhette volna a differenciát a hazai csapat, de a megszerzett előny ismét nem nyugtatta meg a mieinket. A vendégek ugyan csak a 10. percben tudták megszerezni az első góljukat (18:15), és a folytatásban is nagylelkűen elpuskázták a lehetőségeiket, de hat perc alatt a Barabás is csak két gólt tudott szerezni Veszeli és Farkas révén egyetlen siófoki találattal szemben. (20:16)

Kovács és Szepesi a félidő második harmadára két gólra csökkentette a Siófok hátrányát, miközben a hazaiak hat percig nem tudtak gólt szerezni (20:18), ezután egy hajmeresztő hajrá kezdődött. Öt perccel a vége előtt Farkas góljával még 23:19-re vezetett a Barabás, de majdnem sikerült elherdálni az összekuporgatott előnyt. Támadásban kapkodtak és nem tudtak tiszta helyzetbe kerülni a veszprémiek, a rendkívül lelkesen küzdő siófokiak viszont három találatot szerezve egyetlen gólra csökkentették a hátrányukat. (23:22) Még az egyenlítésért is támadhattak a vendégek, de végül Koroknai és Ábrahám góljai megmentették a csapatot, és ha nehezen is, de begyűjtötte a két pontot a VBKC. (25:23)

Mérkőzéstükör

- Mentálisan egy teljesen már arcát mutatta a csapat, a küzdőszellemünk rendkívül sokat javult, ami főként a védekezésünkben mutatkozott meg. A támadójátékunk gyengébb volt, a második félidőben adódott egy kettős emberelőnyünk, amit illett volna kihasználnunk. Ha gólokat tudtunk volna szerezni, akkor nagy zavart tudtunk volna kelteni, így viszont a végjátékban kockáztatnunk kellett. Fontos ziccerek maradtak ki, ami egy ilyen mérkőzésen nem megengedhető – mondta Imre Vilmos, a Siófok edzője.

- A kezdésünk rendben volt, majd az első félidő derekától elkezdtük eladni a labdákat, ziccereket hagytunk ki, a gyors leindításokból kapott gólokkal magunkra hoztuk az ellenfelet. A második félidőben csak 9 gólt kaptunk, a felállt támadás elleni védekezésünk jó volt, de félve, hitehagyottan kézilabdázunk, amit a középtávoli átlövések hiányának lehet felróni. Közel mentünk a falhoz, nem találtuk a lövőhelyzeteket, ami védővel a nyakunkban nem is megy. Gólvonalig akartuk vinni a labdát, az átlövők pedig nem tudták fellazítani a falat. A tudatosság még mindig hiányzik a játékunkból, ezen sokat kell dolgoznunk. A játékos hitét csak saját maga fogja tudni megtalálni, fejben ez az elsődleges feladat – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ennek megfelelően jól felkészültünk. Vezettünk többször négy góllal, de mégsem sikerült jobban ellépnünk. Tudtuk, hogy a siófokiak nehéz helyzetben vannak, ezért vérmes reményekkel fognak jönni, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket, és magunknak tettük nehézzé a mérkőzést – mondta Veszeli Judit, a VBKC átlövője.

Veszprém Barabás KC – Siófok KC 25:23 (15:14)

Veszprém: Hoffmann Kitti - Mehlmann Ibolya 3, Farkas Veronika 6, Ábrahám Szilvia 2, Sterbik Andrea 1, Koroknai Viktória 5, Veszeli Judit 8/2, csere: Király Annamária, Lengyel Edit (kapusok), Koszorús Katalin, Emberovics Míra, Földes Viktória, Gerstmár Renáta, Jenőfi Katalin, Tarjányi Szilvia
Edző: Gyurka János

Siófok: Lajtos Nóra – Szepesi Ivett 9/2, Tóth Zsuzsanna, Hosszú Boglárka 1, Szalai Babett 4, Valovics Nóra 4/1, Bloj Teodóra 2, csere: Hrankai Regina (kapus), Scholtz Andrea, Takács Dóra, Kiss Olívia, Kovács Adrienn 2, Varga Nikolett 1, Hanczvikkel Zsanett
Edző: Imre Vilmos

Hétméretesek: 3/2 illetve 5/3
Kiállítások: 6 perc illetve 10 perc

 galeria_49

Képgaléria