Folytatni kell a jó sorozatot!

Három éve veretlen a VBKC a Siófok ellen, nem csoda, hogy a balatonpartiak mumusként tekintenek a veszprémiekre. Gyurka János együttese kedd este fogadja a Siófokot a Veszprém Arénában, és harmadik győzelmére készül a bajnokságban.

Vélhetően nemcsak a siófoki szurkolókat lepte meg, hogy hat forduló után pont nélkül áll, és sereghajtó a bajnokságban Imre Vilmos együttese. Legutóbb az Érdtől szenvedett súlyos vereséget (24:35) a csapat, ami már a klub vezetőinél is kiverte a biztosítékot. Három játékostól, Nagy Renátától, Tóth Máriától és Szűcs Viktóriától megvált a Siófok. Ráadásul további szankciók várnak a balatonparti lányokra, ha a következő két mérkőzésen nem szereznek négy pontot – számolt be a Siófok hivatalos honlapja. (Az Érd elleni vereség előtt született az ultimátum, miszerint 3 mérkőzésen 4 pontot kell szerezni, és ez továbbra is fennáll.)

A klubvezetés által támasztott elvárások teljesítéséhez Veszprémben nyerniük kell a somogyiaknak, ezért semmiképpen sem szabad félvállról venni a mieinknek a mérkőzést. A vendégek első hat fordulóban mutatott gyenge teljesítménye valószínűleg nem a reális erejét és játéktudását mutatja a csapatnak, és mivel minden sorozat megszakad egyszer, így a veszprémiek számára csak az a fontos, hogy ez ne kedd este történjen meg.

Ha már a sorozatoknál tartunk: Túlzott elbizakodottságra nem, de egy egészséges önbizalomra mindenképpen okot adhat az a tény, hogy a Siófok három éve nem tud nyerni a Veszprém ellen. Már az NBI/B-ben is emlékezetes sikereket könyvelhetett a VBKC, de a tavalyi szezonból különösen jó emlékeket őriznek a veszprémi lányok. Az első élvonalbeli győzelmet a Siófok ellen (30:26) tudta megszerezni a csapat tavaly szeptemberben, akkor épp fordított volt a helyzet: a 4. fordulóban a Veszprém volt nyeretlen és a Siófok veretlen. A januári visszavágón is Gyurka János együttese bizonyult jobbnak (31:33), szoros csatában, de végig vezetve tudott nyerni a Balaton-parton.

 

Játékos garnitúrában egységesebbek vagyunk

- Átbeszéltük a Békéscsaba elleni mérkőzés történéseit, nem szabad még egyszer azt a gyenge teljesítményt megismételni. A Siófok még nem szerzett pontot, de többre hivatott, mint amit eddig mutatott, bármikor bennük van a meglepetés. Hoznunk kell ezt a mérkőzést, játékos garnitúrában egységesebbek vagyunk, nem szabad idehaza meginognunk, határozottan kell fellépnünk. Türelmesen, gólokig kell játszanunk, fontos lesz, hogy mennyire tudjuk megszűrni a középtávoli lövéseket és a betöréseket. Minden játékosnak fel kell vállalnia azt a szerepet, amit rá szánunk, tudatosabb játékra van szükségünk. Tudatában vagyunk annak, hogy adósak vagyunk a szurkolóinknak a jó játékkal, ezt ki is akarjuk küszöbölni, ki akarjuk szolgálni őket. Az iszapkatasztrófa áldozatai számára gyűjtést rendezünk, kérjük a szurkolóinkat is, hogy aki tud, segítsen – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

 

A mérkőzés előtt a csapat és a veszprémi Vöröskereszt munkatársai várják az adományokat, amit a helyszínről elszállítanak Devecserbe és Kolontárra. A Vöröskereszt tájékoztatása szerint a tárgyi adományok közül leginkább fél literes palackozott vízre és üdítőre, tartós élelmiszerekre (konzervek, édesség, stb.) tisztálkodó és tisztító szerekre, tisztálkodó és tisztító eszközökre (fogkrém, fogkefe, súrolókefe, gumicsizma) van szükség. A tárgyi adományok mellett természetesen a pénzsegélyeket is szívesen fogadják - tájékoztatott a VBKC hivatalos honlapja.

Veszprém Barabás KC – Siófok KC 10.19. (kedd) 18:00, Veszprém Aréna