Megvan a negyedik skalp

Az első félidőben még a Kolding vezetett hárommal, a második játékrészben azonban felmosta a dánokkal a padlót az MKB Veszprém. A mai győzelemmel a csoport élére ugrott a Mocsai-csapat, és a hat csapat közül az egyetlen veretlen együttes.

A Bajnokok Ligája csoportköreinek negyedik fordulójában a dán KIF Kolding Elite csapatát fogadta az MKB Veszprém. A B csoport két eddig veretlen csapata találkozott a Veszprém Arénában, ahova ismét több magyar híresség is ellátogatott, élőben megnézni Magyarország legjobb kézilabda csapatát.


További képek: foto24.hu

A vendég csapat kezdte a mérkőzést, ám mindkét oldalon sikertelen kísérletek követték egymást. Az első percben rögtön kettő perces büntetést kapott a Veszprém szabálytalan csere miatt, így Lusnyikovot nélkülözni kellett a hazai csapatnak. A 2. percben megszerezte Császár a találkozó első gólját ,majd Christiansen bűntetőből illetve akcióból válaszolt is rá. (1:2)A mérkőzés elején kialakult rohanás és kapkodás a 10.percre enyhülni látszott, amikor Terzic egyenlítő gólt szerzett. (5:5) A mérkőzés keménységét az is jelzi, hogy ezt követően 6 percig mindkét együttes egy-egy gólt tudott csak dobni. (6:6) A Karlson-Jensen-Toromanovic triónak köszönhetően ismét elhúzott a dán gárda (6:9), majd Christiansen újabb hétméterest értékesített, így először volt négy gól a differencia a két csapat között. A félidő végéig többször is megpróbált a Veszprém közelebb kerülni ellenfeléhez, de a 2-3 gólos különbség állandónak tűnt. A 27. percben Terzic lövését követően(12:13) már reménykedni lehetett, hogy egálra ki lehet hozni a félidő végére, de Spellerberg duplája és Garralda gólja három gólos előnyt hozott a dánoknak az első félidő végére. (13:16)

A második játékrészt a hazai csapat 10 másodperces emberhátrányban kezdte, és Perez duplájával közelebb került a Koldinghoz. (15:16) Nemcsak, hogy kiegyenlítettek, hanem a múlt hetihez hasonló 5/0-s sorozatot produkáltak a Mocsai-legények (Iváncsik G.,Gulyás, Vujin) és így 20:16-ra módosult az állás. A vendégeknek a második félidőben kilenc perc eltelte után sikerült újabb gólt szerezni, ám akkor egyből kettőt is. (20:18) A Veszprém szokásos nehézbombázói rendre beköszöntek, Vujin Perez illetve Sulic is hozzátette a mérkőzéshez a maga góljait, de az ellenfél sem adta fel és próbált közelebb kerülni a magyar bajnokhoz. (25:21) A Veszprém Aréna különleges légkörének is köszönhető, hogy a világ legjobb hétméteres lövőjének tartott Christiansen büntetőt hibázott. Az 54. percre nemcsak tartani tudta a hazai csapat az előnyét, hanem hét gólra növelte a különbséget. (29:22) A dán csapat küzdeni tudását az is jelzi, hogy az utolsó öt percben folyamatosan közeledett az MKB-hoz, de végül a hazaiak diadalmaskodtak három góllal. Ezzel az újabb győzelemmel továbbra is veretlen az MKB Veszprém csapata, és immár 8 ponttal várja a következő küzdelmeket.

Mérkőzéstükör

Ingemar Linnel: - Először is gratulálok a Veszprémnek, már jártunk itt és tudjuk milyen a fantasztikus veszprémi közönség előtt játszani. A mérkőzés elején vezettünk 3 góllal, de jött egy 15 perces periódus, ahol megfordult a meccs. Elégedett vagyok a csapatommal, nagy nyomás alatt voltunk, és fejben nem tudtunk a végéig ott lenni.

Bo Spellerberg: - Elégedettek vagyunk az első félidővel, de a másodikban már futottunk az eredmény után, és alakulhatott volna kedvezőtlenebbül is számunkra ez a mérkőzés.

Mocsai Lajos: - Két ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első félidőben statikus volt a védekezésünk, aminek következtében a dánok ki tudták játszani a szabad területeket és könnyű gólokat lőttek. 30 percet kellett várni arra, hogy felvegyük a mérkőzés hőfokát. Az első félidőben csalódás volt a támadójátékunk, mert messze játszottunk a védőktől. A mérkőzés végén, ritkán látható 15 percet tudtunk produkálni és eredményesen tudtunk belőle kijönni. Az ellenféllel ellentétben az utolsó 3 percet sajnálom, mert elkerülhető gólokat kaptunk. Nagy lépést tettünk afelé, hogy a csoportban megfelelő helyen tudjunk végezni, annak ellenére, hogy egy nagy kézilabda kultúrával rendelkező csapattal találkoztunk.

Fazekas Nándor: - Első félidőben kemény munkát végeztünk, idő kellett ahhoz, hogy felvegyük az ellenfél ritmusát. Örülök neki, hogy a csapat megmutatta az igazi arcát, nem kell 10 góllal nyerni a csoportmérkőzéseken, a 2 pont a lényeg, nagyon boldog lennék,ha idegenben is egy góllal tudnánk nyerni. Nagyon örülök, hogy ilyen csapatok jönnek Veszprémbe mint a Kolding, a Hamburg vagy a Montepiller.

MKB Veszprém – KIF-Kolding 31:28 (13:16)

Veszprém: Fazekas Nándor – Renato Sulic 5, Laluska Balázs, Evgeny Lusnyikov, Iváncsik Gergő 5, Iváncsik Támás, Mirsad Terzic 4, csere: Dejan Peric (kapus), Császár Gábor 1, Vujin 7/3, Carlos Perez 7, Gulyás Péter 2, Uris Vilovski
Edző: Mocsai Lajos

Kolding: Erevik Ole – Christiansen 9/5, Oechsler Anders 5, Jensen Edelberg Simon 4, Nikolic Ratko, Spellerberg Bo 5, Lukas Karlsson 2, Forslund Mads, csere: Petersen Anders (kapus), Toromanovic Muhamed 2, Garralda Mateo 1, Schnuchel Boris, Mikkelsen Lasse,
Edző: Ingemar Linnel

Kiállítások: 12, illetve 12 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 6/5