Folytatódik a sikersorozat?

Az eddig százszázalékos mérleggel rendelkező MKB Veszprém a szintén hibátlan, dán Kolding együttesét fogadja a BL negyedik fordulójában.

Az MKB Veszprém az első fordulóban a Tatran Presov vendégeként aratott értékes győzelmet, majd a világ jelenleg leggazdagabb kézilabdaklubját, a német HSV Hamburgot fektette két vállra a Veszprém Arénában. A harmadik körben a Veszprém kis híján elvesztette veretlenségét, mivel a francia Montpellier egészen az 56. percig vezetett, de az MKB káprázatos hajrát bemutatva, egygólos sikert aratott Karabaticék ellen.

Az eddig százszázalékos bakonyiak azzal a Koldinggal találkoznak szombaton, amely az őszi fellépéseitt szintén rendre hozta (Tatran Presov 31–29, IK Savehof 38–30, Hamburg 32–30). A dánoknál rengeteg kiváló játékos kézilabdázik. Megemlíthetjük a dán Lars Christiansent, honfitársait Lasse Mikkelsent és Boris Schnuchelt, aztán Bo Spellerberget, illetve a norvég Ole Everiket, a spanyol Mateo Garraldát és a Veszprémben is megfordult szerb Ratko Nikolicsot.


Forrás: foto24.hu

- A Montpellier ellen nagyon fontos meccset nyertünk meg, de legalább ilyen fontos meccset játszunk a Kolding ellen is. Mi vagyunk a meglepetéscsapat, de ahhoz a dánokat is meg kell verni. A hétközi fordulóban a Dunaferr ellen sok olyan elemet tudtunk gyakorolni, amit a dánok is játszanak. Lars Christiansen a világ egyik legjobb balszélsője, az ő vezérletével nagyon veszélyes kontrajátékra képes az ellenfél. A Hamburg ellen olyan gólokat lőttek, amire a németek nem számítottak, szinte végig a Hamburg vezetett, majd villámgyorsan átvette a vezetést a Kolding, a németek pedig már nem tudtak visszajönni. Kezdeményezőnek kell lenni, hiszen pillantok alatt helyzetbe tudnak kerülni. Kemény, aggresszív kézilabdát fogunk játszani, amit megszokhattak tőlünk a szurkolóink. Készülünk elszántan a hétvégére, dolgozunk azon, hogy a kritikus dolgokat kijavítsuk. Nincs garancia arra, hogy nyerünk, de mindent meg fogunk tenni – mondta Mocsai Lajos, az MKB Veszprém KC mestere.

A szombati BL mérkőzés ideje alatt az OVB egy standot helyez el a bejáratnál (előtérben). Mindenki, aki regisztrál a standnál, részt vesz egy sorsoláson (kisorsolnak 2 wellness hétvégét, amely nyertesenként 2 fő részére 3 nap 2 éjszakát foglal magába, melyhez egy utalványt adnak át). A regisztráció 200 Ft befizetésével érvényes, és az így összegyűjtött összeget – az esetleges egyéb adományokkal együtt – az MKB Veszprém és az OVB közösen felajánlja az iszapkárosultak javára.

MKB Veszprém – KIF-Kolding 10.16. (szombat) 16:15, helyszín: Veszprém Aréna