Újból Ábrahámhegy a legsportosabb balatoni település

Huszonöt település csaknem negyven csapatának részvételével, immár tizenötödik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót.

A nyarat átfogó szabadidős programsorozat zárásaként a résztvevő strandok együttesei mérhették össze egymással az erejüket három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában. Az eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet – az elmúlt évhez hasonlóan, a rendezvény történetében pedig már ötödik alkalommal - Ábrahámhegy érdemelte ki.

Kitűnő idő fogadta a résztvevőket a Lido Strandon, a hagyományos nyárzáró sportrendezvényen. A résztvevő települések csapatait Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója és Bartsch János, a programsorozat főszervezője köszöntötte. A legnépesebb mezőny a strandröplabda-tornára jött össze, amelyen 17 csapat versengett a győzelemért. A csoportkör után a legjobb öt páros küzdött a végső helyezésekért, és végül az ábrahámhegyiek bizonyultak a legjobbnak.

A streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, és ezúttal a balatonfenyvesiek kerekedtek felül. A kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések, és a balatonszepezdiek meg sem álltak az első helyig. Az elért eredmények összesítése után kiderült, hogy a Balaton legsportosabb települése címet az idén is Ábrahámhegy érdemelte ki, Keszthely és Balatonfenyves előtt.

A programsorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg. A helyi szervezők három megye, Veszprém, Zala és Somogy 39 strandján várták a szervezett keretek között sportolni szándékozókat az elmúlt két hónapban.

Eredmények
Streetball, Skoda László-emlékverseny (6 csapat): 1. Balatonfenyves, 2. Keszthely, 3. Ábrahámhegy.
Strandfoci (16 csapat): 1. Balatonszepezd, 2. Ábrahámhegy, 3. Alsóörs.
Strandröplabda, Csiszár Gáza-emlékverseny (17 páros): 1. Ábrahámhegy, 2. Keszthely, 3.
Révfülöp.
Összesített végeredmény, a Legsportosabb Település címért: 1. Ábrahámhegy, 2. Keszthely, 3. Balatonfenyves.
A kosárra dobó verseny győztesei. Nők: Vass Judit (Balatongyörök). Férfiak: Ágoston József (Keszthely).
A kapura rúgó verseny győztesei: Nők: Katona Janka (Ábrahámhegy). Férfiak: Földes István (Balatonlelle).
A nyitóverseny győztese: Sákovics Virág (Ábrahámhegy).
A helyi programszervezők közül 2019-ben Dragonics Erik (Balatonberény) és Hulka Brigitta (Balatonfüred) részesült elismerésben.