Aranyérmekkel tért haza Romániából Bécsi Nikolett

Immáron harmadik alkalommal rendezték meg Nagyváradon a sportág alapítójáról elnevezett Román kupát (3rd „Mightyfist” International Gen. CHOI Taekwon-do ITF Memorial Cup).

Öt ország, közel 400 versenyzője küzdött az érmekért. A három napos verseny első napján még nemzetközi vezetőbíróként szerepelt a páston Bécsi Nikolett gyerek, serdülő és junior korosztályok meccseit vezetve, majd az utolsó napon minden egyéni és csapat számban tatamira lépett. A veszprémi Padányi TKD. klubból Bécsi Nikolett magyar válogatott versenyző hat versenyszámban (3 egyéni és 3 csapatszámban) próbált szerencsét. Az egy napra összesűrített versenyszámok egész napra lekötötték Nikolettet. Reggel nyitáskor a törésszámokkal kezdett, amit magabiztosan teljesített mindent eltörve maximális pontot szerzett, így akik akár egyet is rontottak azok mind mögötte folytatták és a versenyszám végéig megtartotta előnyét, maradt is ez a sorrend így a nap végén a dobogó tetejére állhatott Nikolett.

A küzdelemben bemérkőzött, és az elődöntőben a románok válogatott versenyzőjével került össze, akivel komoly magas színvonalú küzdelmet vívott, de egyhangú pontozással nyerte a meccset Niki és továbbjutott. A döntőben egy szintén román versenyző várta akit, sok ponttal, egyértelmű fölénnyel 4:0 arányban győzött le, majd megérdemelten akasztották az aranyérmet a nyakába. A nap végére a verseny díjkiosztóján, hat alkalommal álhatott egyéniben és társaival, csapatban is a dobogó legfelső fokára. Így Nikolett a lehető legjobban zárta az év első felét.

Nikolettnek az elmúlt versenyszezonja kiválóan sikerült év elejét Európa kupa győzelemmel kezdte, amit OB. érmekkel és nemzetközi külföldi dobogós helyezésekkel folytatott, ezt a németországi világbajnoki címmel koronázta meg társaival. De már két héttel később Kikbox világkupa bronzérmet szerzett majd a tavaszi verseny szezon zárásaként a mostani Románia Kupán 6 db aranyérmet hozott. Ugyan a versenyszezonnak vége, de a pihenés rövid, mert az elmúlt héten lezajlott EB. válogatón, megszerezte minden számára megszokott egyéni számban az indulás jogát. Így az októberi Szarajevoi Európa bajnokságon küzdelemben, erőtörésben és formagyakorlatban is tatamira állhat. A felkészülése a nyár folyamán, nemzetközi edzőtáborban folytatódik, viszont az egyéni edzések, személyi edzőjével Vajky Lászlóval már megkezdődtek.

Egyéni számok:
Formagyakorlat: I. hely (aranyérem)
Küzdelem: I. hely (aranyérem)
Erőtörés: I. hely (aranyérem)

Csapatszámok:
Cs. Erőtörés : I. hely (aranyérem)
Cs. Küzdelem: I. hely (aranyérem)
Cs. Speciáltörés: I. hely (aranyérem)