Világkupa bronzéremmel folytatta a versenyzést Bécsi Nikolett

Nincs egy hónapja, hogy Bécsi Nikolett Taekwondo világbajnoki címmel tért haza társaival Németországból.

Nem volt ideje pihenni, elmúlt héten, már másik sportágában a Budapesti Kick-Box Világkupán, ahol 42 ország több ,mint 1700 versenyzője küzdött az érmekért a Veszprémi Thai- Box SE. versenyzőjeként szerzett, bronzéremért léphetett fel a dobogóra Nikolett.

20190519_200104
Vajky László és Bécsi Nikolett

Pár nap pihenőt adott magának Niki és már is folytatódott a mindennapi „mókuskerék” edzések kora reggel és a napi munka után késő estig és persze a hétvégi versenyek, vagy egyhetes világversenyek. Egy élsportolónak ez mindennapi rutin. Persze ez sokaknak, fárasztónak tűnhet, de amíg motivált egy sportoló, addig a versenyek feltöltődést is jelentenek számára. Így van ez Nikinél is, ennek eredménye ez a világkupa bronzérem.

Bécsi Nikolett: Nagyon jó érzéssel tölt el az, amikor viszont láthatom, itthon vagy külföldön, versenyzőtársaimat a világ minden részéről. Többségükkel, őszinte öleléssel üdvözöljük egymást, mintha, egy nagycsaládba tér haza az ember. Kicsit tudathasadásos állapotnak tűnhet kívülről, amikor ezek után ellenfelekként kőkemény akár kifulladásig tartó meccseket vívunk egymással. Azonban ez egyfajta kölcsönös tisztelet, Megtiszteljük a másikat azzal, hogy a legjavát adjuk a tudásunknak, jó érzés, amikor nyerek, mert tudom, hogy komoly értéke van a győzelmeimnek. Amikor vesztek, mint ahogy itt a döntőbe jutásért is történt (kicsi különbséggel) nem volt hiányérzetem, mert mindent megtettünk mindketten (a másik csinált több pontot) az ellenfelem győzött. Ettől csillog szépen az a Világkupa bronzérem, amit szereztem, amiért amúgy is sokan álnak még az érmekért sorba, de hát mindenki tudja, hogy a sportban a dobogónak, csak három foka van.

vajky_laszlo_becsi_nikolett

Most néhány nap pihenés és Nikolett a Padányi klub vezetőedzőjeként, már a soron következő (júniusi) nemzetközi Taekwon-do versenyére készül.