Szerdán hazai premier

A debreceni szezonkezdet után hazai közönség előtt is bemutatkozik a Veszprém Barabás KC a dobogóesélyes Ferencváros ellen.

Mindjárt a bajnokság elején nyolc nap alatt három mérkőzést kell lejátszania a Barabás-lányoknak. Szombaton Debrecenben vendégszerepelt a csapat, és kis híján meglepetést okozott. Végig szoros, kiélezett mérkőzésen csak a hajrában tudta eldönteni az összecsapás sorsát a tavalyi bajnokság ezüstérmese.

A második feladat sem egyszerű, hiszen a magyar válogatott gerincét adó Ferencváros együttese látogat a Veszprém Arénába. A felkészülés során kétszer is találkozott egymással a két együttes. A Fradi otthonában a frissen formálódó veszprémi csapat tízgólos vereséget szenvedett (26:36), majd egy héttel később már egy szorosabb mérkőzést sikerült játszani. (31:34)

A felkészülési mérkőzések eredményéből természetesen nem érdemes kiindulni, de a debreceni találkozó bizalomra adhat okot a fővárosiak ellen. A határozott, jó védekezés és a bátor támadójáték mellett mindenképpen óriási szüksége lesz a lányoknak a közönség biztatására.

A debreceni teljesítményünkből tudunk meríteni

- Úgy gondolom, hogy megfelelően felkészültünk a sorozatterhelésre, érezhető a lányokon az öntudatosság, a bizonyítási vágy. Ha reálisan nézzük, nem mi vagyunk a találkozó esélyesei, a Ferencvárosnak öt válogatott játékosa is van, de a debreceni teljesítményünkből tudunk meríteni. Mindenképpen a védekezésünkből kell kiindulni, sokat kell faultolni, és figyelnünk kell a Fradi gyors keresztmozgásaira. A felkészülési mérkőzéseken tapasztaltuk, hogy az ellenfél játékosai nagyon gyorsan indulnak, és a második hullámban jól hozzák fel a labdát. Támadásban türelemre és az átlövők aggresszívitására van szükségünk. Jó a hangulat a csapatnál, a lányok hozzáállásával sincs probléma. Szükségünk lesz viszont a 7. játékosunkra, a közönségre, akik bízom benne, hogy belelovallják a játékosokat a küzdelembe – mondta Gyurka János, a VBKC mestere.

Veszprém Barabás KC - Ferencvárosi TC 09.08 (szerda) 18:00

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is
http://badge.facebook.com/badge/331816567843.3923.2001053217.png