Telt ház előtt szakadt meg a Veszprém nagyszerű sorozata

Öt perccel a vége előtt még a bakonyi futsalcsapat vezetett, a hajrában aztán négy gólt szerzett az éllovas Berettyóújfalu, amely sikerével megerősítette vezető helyét az NB I tabelláján.


Képgaléria a cikk végén

Csúcsrangadót rendeztek a futsal NB I idei első fordulójában: a hazai pályán hibátlan, a legutóbbi hét bajnokiját egyaránt megnyerő Veszprém (13 meccs – 33 pont) a tabella élén veretlenül álló Berettyóújfalut (14 meccs – 38 pont) fogadta hétfő este a Március 15. utcai csarnokban. A harmadik helyezett bakonyiak számára tehát azzal kecsegtetett az összecsapás, hogy győzelmük esetén megelőzik a második Dunaferrt (15 meccs – 34 pont), sőt, a vesztett pontok tekintetében az pontvadászat tetejére ugorhatnak.

Telt ház, csaknem ezerötszáz szurkoló várta a bajnokság két élcsapatát. S több százan vettek részt a klub adománygyűjtő akciójában is, akik az előzetes felhívásnak megfelelően plüssállatokat dobtak a játéktérre a kezdő sípszót megelőzően, így támogatva a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályát.

A kiváló hangulat szemlátomást doppingolta a házigazdát, amely az első percben két gólt is lőhetett volna. Tatai vezette a labdát a kapura, s Gyurcsányi iramodott meg mellette a bal oldalon, a bakonyiak házi gólkirálya passz helyett kapura lőtt, de Mezei védett. Kisvártatva ismét Tatai került helyzetbe, ezúttal kiválóan tálalt a középen helyezkedő Dávidnak, aki közvetlen közelről a kapusba lőtte a játékszert.

A veszprémiek irányították a játékot, a rivális nem tudott nagyobb helyzetet kialaktani. Az 5. percben időt is kért spanyol mesterük, Mullor Cabrera Sergio. Tatai a hatos vonaláról rúghatott szabadrúgást, de Mezei hárítani tudott. Záporoztak a lehetőségek mindkét kapu előtt, a mieinknél Gyurcsányi lehetősége maradt ki, a túloldalon pedig Nagy Imre lőtt fölé. A 9. percben aztán szép passzjáték végén a rutinos Rábl vezetést szerzett együttesének (0-1).

Nem kellett azonban sokat várni az egyenlítésre: Tatai a 12. percben nagy erejű löketet eresztett el tizenegy méterről, ami a jobb alsóban kötött ki (1-1). Több veszélyes lehetősége is akadt a vendégeknek, öttel a szünet előtt Rábl kapufát is lőtt. Nem sokkal később aztán újra vezetést szereztek a hajdúságiak, Javi Sanchez vezethette egy az egyben Schmidmajerre a labdát, s lőtt a hálóba (1-2).

Távoli kísérletekkel veszélyeztetett az MVFC a második felvonás elején. Bő egy perc telt el aztán, amikor egy meglehetősen szerencsés góllal egalizált az 1. FCV: Tatai lövése ugyanis Mezei lábáról hullott a kapuba (2-2).

Töretlenül ment előre a Veszprém, Márkus és Dávid is gólhelyzetbe került, de mindketten mellé durrantottak. A 28. minutumban nagy lehetőség adódott a hazaiak előtt, Sanchezt ugyanis piros lappal kiállította a játékvezető. Dávid legurította a labdát a megítélt szabadrúgásnál, Tatai pedig a bal felsőbe „ragasztotta” azt (3-2).

Vezetése birtokában is a támadásokat helyezte előtérbe a Madarász-csapat. Tatai, Bognár és Boromisza is megduplázhatta volna a különbséget, de Mezei magabiztosan őrizte hálóját.

Az utolsó öt percre fordulva időt kértek a berettyóújfaluiak, majd emberelőnyös játékra váltottak. Mindez azonnal eredményre vezetett, Takács egyenlített (3-3). S még csak ekkor jött a hidegzuhany, Amilcar ugyanis fordítani tudott. A bakonyiak is elővették az öt a négy elleni játékukat, de nem jártak sikerrel. Előbb Nagy Imre talált be, majd az utolsó percben Rábl gurított az üres kapuba (3-6).

A Veszprém tehát elvesztette hibátlan hazai mérlegét, s megszakította hétmeccses győzelmi sorozatát. Az éllovas megszilárdította pozícióját a tabellán.

mérkőzéstükör

Madarász János: – Nagyon kevésen múlott a találkozó kimenetele, hiszen mindkét félnek rengeteg helyzete volt. A hajrá ezúttal a Berettyónak kedvezett, amely sorra lőtte a gólokat a végjátékban, miközben mi hitehagyottá váltunk. Nyerhető meccs lett volna, de nem történt nagy baj, megyünk tovább.

Mullor Cabrera Sergio: – Öt játékosunk is otthon maradt sérülés miatt, heten küzdöttük végig a találkozót, ami nagyon megnehezítette a dolgunkat. A csapatom azonban nagyon okosan futsalozott. Örülök, hogy viszontláthattam azokat a dolgokat, amelyeket egész héten gyakoroltunk.

Futsal NB I, 15. forduló: 1. FC Veszprém–MVFC Berettyóújfalu 3-6 (1-2)

Március 15. utcai sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Farkas (Kubicsek, Apkó).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Dávid, Gyurcsányi, Boromisza D. Csere: Simon (kapus), Tar, Márkus, Varga Á., Bognár, Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.
Berettyóújfalu: Mezei – Sanchez, Rábl, Amilcar, Nagy D. Csere: Tihanyi (kapus), Nagy S., Nagy I., Daróczi, Szabó P., Takács Z. Vezetőedző: Mullor Cabrera Sergio.

Gólszerzők: Rábl (9., 40.), Javi Sanchez (17.), Takács Z. (36.), Amilcar (38.), Nagy I. (39.), ill. Tatai (12., 22., 29).
Piros lap: Sanchez (28.).

Forrás: vehirsport.hu

7

Képgaléria