Rangadót nyert, már második az 1. FCV!

A veszprémi futsalcsapat a mesterhármast jegyző Tatai vezetésével hátrányból felállva nyert a vendég Dunaferr ellen az NB I csütörtöki rangadóján.

Vérbeli rangadóval, két kiváló formát mutató gárda randevújával folytatódtak az első osztályú futsalbajnokság küzdelmei. A harmadik helyen álló Veszprém annak reményében fogadta az eggyel több meccset játszó, s a mieinket egy ponttal megelőző Dunaferrt, hogy győzelme esetén átveheti a második pozíciót a tabellán.

Az előző öt találkozóját egyaránt megnyerő, hazai pályán ez idáig hibátlan 1. FCV nem számíthatott a válogatottban könyöksérülést szenvedő Boromisza Dániel játékára. A derekát fájlaló Tar Tamás viszont játékra jelentkezett, így ő is a pályán hajtott fejet az összecsapást megelőző egyperces gyászszünet alkalmával, amelyen a támadó elhunyt édesanyjára emlékeztek a résztvevők.

Szemlátomást fűtötte a reváns vágya az őszi dunaújvárosi vereség miatt a bakonyiakat, akik nagy elánnal kezdtek. Dávid másodpercekkel a kezdést követően helyzetbe került, de Reveland kapus résen volt. Továbbra is remekelt az exveszprémi hálóőr, aki a 4. percben Dávid kapáslövését, majd közeli próbálkozását is bravúrral hárította.

A folytatásban is a házigazda irányította a játékot, az újvárosiak kontrákra rendezkedtek be. Mégsem tudott előnybe kerülni a Veszprém, Reveland ugyanis Márkus közeli és Dávid távoli löketénél is résen volt. Schmidmajernek eközben a játékrész derekánál kellett először védeni, a hazai hálóőr Fekete kísérletét hatástalanította.

A 13. percben időt kért Madarász János, ami meg is hozta a várt áttörést. Reveland Tar pörgetését még ki tudta ütni, de a következő akciónál már ő sem segíthetett. Dávid remek ütemű átadással kínálta meg a jobb oldalon megiramodó Tatait, aki hatalmas bombát eresztett el a jobb felső sarokba (1-0).

A kapott gól érezhetően felrázta a Fejér megyeieket, akik támadóbb felfogású játékra váltottak. A bakonyiak azonban állták a sarat, köszönhetően Schmidmajer is, aki a játékrész utolsó percében is védett. Ekkor a Veszprém indított támadást. Reveland pedig nemcsak hárított, de egyből indította is Feketét, aki négy másodperccel a lefújás előtt kihagyhatatlan helyzetbe hozta Hosszút. Hidegzuhany a végére: 1-1.


Fotó: archív

Vendég helyzettel kezdődött a második felvonás: Fekete lőtt, Schmidmajer védett. A 23. percben aztán elpártolt a mienktől a szerencse, Pál lövése nyomán ugyanis megpattant Komáromin a játékszer, amely így a hálóban kötött ki (1-2).

Gyorsan jött azonban a válasz: Gyurcsányi, Tatai és Dávid remek összjátéka végén utóbbi lőtt védhetetlenül a hálóba. S ezzel még nem volt vége a bakonyi rohamnak, két perccel később ugyanis Dávid passzolt a jobb oldalon helyezkedő Bencsik Rolandnak, aki kapura lövés helyett a középen érkező Tatainak talált. A gólzsák pedig nem hibázott, így visszavette a vezetést együttesének (3-2).

Azonnal öt a négy elleni játékra váltott a Dunaferr, Sáhó került nagy helyzetbe, de nem találta el a kaput. Próbálkozott becsülettel a rivális, de a Madarász-csapat kiválóan védekezett. Öttel a vége előtt aztán Fekete szerelte Tart a hatoson belül, visszahúzta a megszerzett labdát, majd gólt lőtt (3-3).

Szerencsére erre is volt gyors válasza a kék-fehér mezeseknek. Ismét Tatai volt eredményes, aki a jobb alsóba zúdította a Bognártól kapott labdát (4-3). Rögtön előhúzta emberelőnyös játékát a Fehér-csapat, de ez sem vezetett számukra eredményre. Így is a Veszprém járt közel a gólszerzéshez, Dávid ugyanis a saját térfeléről a kapufát találta el.

Az 1. FCV tehát nyert, s a tabella második helyre kapaszkodott. Hátránya öt pont az éllovas Berettyóújfaluval szemben, amely a játéknap másik rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a Haladás vendéglátójaként. A Veszprém jövő pénteken a Szigetszentmiklós otthonában zárja a 2018-as esztendőt.

Mérkőzéstükör

Madarász János: Két nagyon jó csapat találkozott ma, remek meccset játszottunk. Hullámvasúton éreztem magam, hiszen a mérkőzés nagy részében megvalósítottuk az elképzeléseinket, de akadtak olyan időszakok is, amikor össze-vissza rohangáltunk a pályán. Ekkor fölénk kerekedett a Dunaferr, s könyörtelenül kihasználta a hibáinkat. Úgy vélem azonban, hogy megérdemelt sikert arattunk, hiszen az első félidőben ziccerek sokaságát hagytuk, több góllal is vezethettünk volna.

Fehér Zsolt: Voltak ugyan jó periódusok, de olyan egyéni hibákat vétettünk, amelyek megpecsételték a sorsunkat. Ahogy vártuk, változatosan alakult a mérkőzés. Beigazolódott, hogy egy szinten van a két csapat, s az nyer, aki jobb formát mutat. Ma a veszprémieknek jár a gratuláció, akik jobban akarták a sikert.

1. FC Veszprém - Dunaferr 4-3 (1-1)

Március 15. utcai sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Szilágyi.

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Komáromi, Dávid, Bencsik R. Csere: Spandler, Simon (kapusok), Tar, Márkus, Gyurcsányi, Bognár, Bencsik Ádám. Vezetőedző: Madarász János.

Dunaferr: Reveland – Németh P., Pál, Fekete, Hosszú. Csere: Cseresnyés (kapus), Oroszi, Klacsák, Fridrich, Szeghy, Szabó K., Sáhó, Csányi. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

Gólszerzők: Tatai (13., 26., 36.), Dávid (24.), ill. Hosszú (20.), Pál (23.), Fekete (35.).

Forrás: vehirsport.hu