Tar és Schmidmajer vezetésével nyert a Veszprém

A támadó triplázott, a kapus pedig két büntetőt is védett a hajrában hétfőn a Nyírgyulaj ellen, a veszprémi futsalcsapat így hatodik hazai meccsét is megnyerte az NB I-ben.

Eredményes hetet tudhat a háta mögött a megyeszékhely futsalcsapata, amely előbb bravúros teljesítménnyel nyert bajnoki rangadót a Haladás ellen, majd a Magyar Kupában is győzelmet – s azzal együtt továbbjutást – ünnepelhetett a másodosztályú Kazincbarcika ellen. Hétfő este ismét az NB I-ben várt a kihívás a harmadik helyen álló bakonyiakra, akik az alapszakasz első körének záró fordulójában az utolsó előtti pozíciót elfoglaló, legutóbbi hat bajnokiját egyaránt elveszítő Nyírgyulajt fogadták a Március 15. utcai csarnokban.


Képgaléria a cikk végén

Nagyszerűen, hatalmas elánnal kezdte az összecsapást a Veszprém, hiszen Tatai jobb oldali beadását követően Tar már az első percben megzörgette a hálót. Újabb két perc elteltével már kettővel vezetett a Gyurcsányi játékát nélkülöző házigazda: Boromisza szép előkésztését követően Tatai talált be (2-0).

A folytatásban átvette az irányítást a Nyírgyulaj, Schmidmajernek több alkalommal is védenie kellett. A 7. percben azonban már ő sem segíthetett, a bal oldalon megiramodó Vass éles szögből a rövidbe lőtt. S ezzel még nem volt vége a vendég rohamoknak, a játékrész derekához érve Orosz egyenlített (2-2).

Héttel a szünet előtt időt kért a nyírségiek mestere, Lovas Norbert. Gólt azonban – Tar erőszakos labdatartásának köszönhetően – az 1. FCV szerzett. A szép számú közönség még szinte a vezetést ünnepelte, amikor máris jött a válasz az ellenfél csapatkapitányától, Siskától (3-3). A félidő hajrájában ismét a mieink adódtak gólszerzési lehetőségek, de Opre kapus állta a sarat.

A második felvonást is a Veszprém kezdte nagyobb lendülettel. Öt perc elteltével Tatai járt a legközelebb a gólszerzéshez, de csak a kapufát találta el. Másodpercekkel később aztán megtört a jég, Tatai bal oldali beadását követően Tar becsúszva kotorta a hálóba a játékszert (4-3).

Az ellenfél is próbálkozott becsülettel, de pontatlanságainak köszönhetően nem tudott betalálni. Baljós jelnek bizonyult ugyanakkor, hogy a Madarász-csapatnak hattal a lefújás előtt összegyűlt az ötödik szabálytalansága. Nem sokkal később pedig a hatodik is (…), így tízméterest lőhettek az öt a négy elleni játékra váltó vendégek. Kántor állt a labda mögé, vele szemben pedig Schmidmajer helyezkedtt, aki bravúrral kirúgta a jobb alsóba tartó löketet.

Másfél perc volt vissza a meccsből, amikor újabb vendég tízméterest ítélt a játékvezető. Ezúttal Sánta próbálkozott, de a publikum ovációját kiváltva Schmidmajer ezt is védte. A végén Komáromi beadásából Márkus bebiztosíthatta volna be az övéi győzelmét, de kimaradt a lehetőség. Mindez azonban már nem osztott-szorzott, hiszen a házigazda hősiesen kivédekezte a végjátékot.

A Veszprém tehát hatodik hazai meccsén is nyerni tudott, így tovább tapadhat a Berettyóújfalu, Dunaferr duóra.

Mérkőzéstükör

Madarász János: – Amilyen jól kezdtük a mérkőzést, olyan rosszul folytattuk. A lényeg azonban, hogy nyertünk, s tapadunk az élmezőnyre. Számítottam rá, hogy nehéz küzdelem lesz, hiszen a Nyírgyulaj mindig nagy csatára kényszerít minket.

Lovas Norbert: – Közönségszórakoztató meccset vívtunk. Úgy gondolom, hogy a hazai csapat jelenleg ennyivel jobb. Az első kört lezárva kitűztük a célunkat, ami nem lehet más, mint a bennmaradás. Érzésem szerint jó úton haladunk e felé.

1. FC Veszprém - Nyírgyulaj KSE 4-3 (3-3)

Március 15. utcai sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Wittner (Kubicsek, Pápai).

Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Tar, Boromisza D., Bognár P. Csere: Spandler (kapus), Márkus, Komáromi, Dávid, Bencsik Áron, Bencsik Ádám, Bencsik R. Vezetőedző: Madarász János.

Nyírgyulaj: Opre – Vass, Sánta, Siska, Tóth B. Csere: Pallai (kapus), Klushyn, Szabó Á., Orosz, Nagy B., Kántor, Pazonyi. Vezetőedző: Lovas Norbert.

Gólszerzők: Tar (1., 15., 25), Tatai (3.), ill. Vass (7.), Orosz (10.), Siska (15.).

Forrás: vehirsport.hu

7

Képgaléria